În ultimul timp din ce în ce mai mulți designeri autohtoni tind spre Europa, pentru ași promova creațiile peste hotarele țării, demonstrând lumii că și în Moldova sunt oameni  talentați.

Astfel Ylianna Danko, Liudmila Apostol și Natalia Anghel  sunt cei trei designeri autohtoni care aspiră să obțină succes în străinătate. Curând creatoarele  își vor prezenta colecțiile de bijuterii în Italia la cea mai grandioasă expoziție de artizanat din regiunea Toscană. Mostra Internazionale dell’ Artigianato este la cea de-a 79 ediție, găzduind creațiile meșterilor și designerilor din peste 50 de țări ale lumii. În perioada 24 aprilie – 3 mai 2015, în cadrul centrului cultural Fortezza da Basso din orașul Firenze vor participa peste 800 de expozanți cu creații lucrate manual.

Printre zecii expozanți se va număra și Ylianna Danko, care planifică să surprindă publicul cu colierele sale realizate din hârtie prin tehnica origami. În special pentru această expoziție, autoarea a creat noi modele unicat, disponibile într-un singur exemplar. Designerul va prezenta câteva colecții, de la modele în clasica combinație alb/negru, variante în stil romantic și până la prototipuri excentrice cu aer biker-rock.

 Bijuteriile reflectă toate printurile și elementele decorative must-have al sezonului SS2015, precum imprimeuri stylish și inserții florale, forme geometrice, aplicații din piele și culori trendy.

Vino să susții și să descoperi cele mai originale creații ale designerilor moldoveni.

Te așteptăm în perioada 24 aprilie – 3 mai 2015 în Fortezza da Basso, Firenze Fiera S.p.a. – Piazza Adua, 1 Etajul 1, pavilionul nr. 15