Dacă acum câțiva zeci de ani în urmă fotografia reprezenta înveșnicirea clipelor, atunci în prezent aceasta a căpătat o formă mult mai artistică și creativă. Profesia de fotograf devenind una din cele mai solicitate atât pe piața autohtonă cât și cea internațională. Motiv pentru care mulți se avântă să-și facă o carieră de succes în acest domeniu. Dar câți din ei reușesc cu adevărat să creeze lucruri de valoare, care îți captează privirea și te uimește?!
Spre exemplu – Yan este un tânăr talentat, pentru care fotografia reprezintă mult mai mult decât o simplă pasiune. El te va face să privești lumea fotografiei prin altă prismă, cea a propriului aparat.
1. Pari a fi entuziasmat de tot ceea ce faci. De unde vine această pasiune față de fotografie?
De mic copil am fost pasionat de arta imaginii, pictură, fotografie etc. Iar începând cu vârsta de aproximativ 12/13 ani, am început să aplic în practică cunoștințele acumulate și să-mi dezvolt abilitățile în prelucrarea și realizarea fotografiilor.
Yan Colors
2. Puțini fotografi autohtoni au darul de a lucra în sfera ”Fashion & Beauty”, cu toate astea ție îți reușește de minune să realizezi lucruri frumoase?! Ai urmat cursuri speciale?!
Recunosc că nu am atins acel nivel profesional necesar în această sferă, dar încerc să mă pefecționez și de fiecare dată să vin cu ceva nou. Nu am urmat nici un fel de cursuri, în schimb am colaborat și am lucrat alături de alți fotografi din străinătate, de la care ai ce învăța. Mai mult decât atât, încerc să fiu mai bun ca ei, aplicând  în practică și idei personale.
3. Ce fotografi celebri te inspiră?
Sincer vorbind niciodată nu mă uit la numele fotografilor ci la lucrul acestora. Cu toate astea o personalitate care mă inspiră este Leonardo da Vinci. Omul care purta în sine un amestec de talente și care le aplica în practică cu multă seriozitate și dăruire.
4. În viziunea ta, într-o sesiune foto ce rol joacă vestimentația, dar machiajul și coafura?
Vestimentația, coafura și machiajul joacă un rol foarte important pentru un proiect de valoare. În deosebi dacă se referă la sferă ”Fashion & Beauty”. Nu este un simplu reportaj unde se investește o muncă minimă pentru crearea look-ului. Într-un astfel de proiect fiecare se dedică sută la sută și este cointeresat să-și îndeplinească munca la cel mai înalt nivel. Cea ce demonstrează rezultatul final.
5. Ai înființat recent un proiect. Care este conceptul și scopul acestuia?!
”Colors Group” este o asociație a tinerilor talente, care sunt cointeresate să aducă ceva nou și interesant în industria creativă a țării. Un proiect care include fotografi, stiliști, make-up artiști, modele, cameramani ș.a.
Fiecare sesiune foto va fi filmată de un cameraman, astfel în cât doritorii și curioșii să vadă cum au decurs lucrările și cum se realizează astfel de proiecte. Clipurile video se vor diferenția între ele și vor include toate etapele de lucru, începând cu make-up, alegerea ținutei și multe altele.
6. În spatele acestui proiect stă o echipă de oameni. Cine sunt aceștia?!
La etapa inițială echipa noastră este formată din:
Fotografi: Eu, Artyom Bartaș și Dumitru Osmatenco.
Asistenți: Oleg Cojevoi (în rolul celui de-al doilea fotograf)
Make-up: Kamelia Kerimova.
Model: Ana Moroi
Cameraman: Alexandru Osmatenco.
 Aștia sunt oamenii fără de care  acest proiect nu ar fi devenit realitate, dar lista pe parcurs se va mări.

 

Text: Ylianna Danko

Foto: Din arhiva personală a fotografului.

https://www.facebook.com/colorsgr0up?fref=ts

https://www.facebook.com/yancolorsphoto?fref=ts