Vara trecută, plimbându-mă pe malul unei plaje a insulei Elba, în apele limpezi ale mării Mediterane am găsit întâmplător o scoică. Nu era o moluscă obișnuită ci una roz, așa că am hotărât să o păstrez, ca pe o amintire frumoasă!

DSC_0284 DSC_0156Ca să nu-și piardă rostul prin sertare, am decis să o transform într-un pandantiv.  Iată cum a decurs procesul de realizare.

DSC_0336 - копияMateriale:

  • Scoică    
  • Perforator
  • Șiret
  • Ojă transparentă
  • Mărgele din sticlă

Procesul de lucru este foarte simplu, important e să realizezi cu multă acuratețe o găurică în scoică, cu ajutorul perforatorului. După ce ai finisat, trebuie să-i dai viață acesteia, vopsind-o cu un strat transparent de ojă. Astfel, culoarea moluștei devine mult mai intensă. 

bsrbntnDSC_0361Când molusca este gata, introdu în găurică șiretul, pe care urmează să atașezi câteva mărgele. Le poți aranja asimetric, fixându-le efectiv cu câte un nod. Astfel, pandantivul va căpăta un aspect mai sofisticat.

ryjnrmy

DSC_0396Pentru ca bijuteria să fie cât mai practică, creează-i un sistem de închidere reglabil. Așa vei putea controla lungimea pandantivului în funcție de situație. Ghidează-te după poză și urmează pașii.

DSC_0401 - копияPS: Sper mult că master class-ul meu să vă inspire și data viitoare să nu mai treceți indiferenți pe lângă o scoică frumoasă. Succes!)

DSC_0411