Pielea fină și sensibilă a bebelușului trebuie să primească o îngrijire specială, de aceea ai grijă de vestimentația acestuia. Pentru ai asigura confort maxim urmează câteva sfaturi.
1. Întotdeauna spală toate hăinuțele noi ale bebelușului înainte de a le folosi. Acestea pot fi impregnate cu anumite substanțe alergene sau pline de praf, chiar dacă sunt împachetate.
2. Ai grijă permanent să-l schimbi chiar dacă au căzut câțiva stropi de lăptic pe hăinuță. Bebelușul are o piele foarte fină, iar zona pătată în momentul când se usucă îi poate provoca rosuri și iritații.
3. Medicii pediatri recomandă în primele luni de viață ale copilașului să folosim detergenți speciali testați dermatologic pentru hăinuțele și cearșafurile copilului. Doar în așa fel putem preveni apariția alergiilor și iritațiilor de piele.
Procură din farmacii sau magazine specializate detergenți pentru piele sensibilă, hipoalergici și fără parfum. Optează pentru soluții delicate tip gel sau pe bază de aloe vera.
O alternativă bio care poate înlocui balsamul de rufe este uleiul de lavandă sau oțetul. Pe lângă faptul că neutralizează ph-ul alcalin al detergenților, oțetul curăță cu succes resturile acestuia.
Notă: Cât de murdare nu ar fi hăinuțele, în niciun caz nu folosiți clor.
4. Cel puțin până la un an spală separat lucrurile copilașului de
hainele adulților. Atunci când sunt spălate la mașina alături de hainele părinților introdu vestimentația piciului în săculeți de protecție, pe care îi găsești în magazinele specializate în detersivi.
5. Ai grijă să setezi mașina de spălat la o temperatură de 40 grade celsius. Ținând cont că majoritatea hăinuțelor sunt realizate din bumbac, ar fi bine să nu le speli la temperaturi ridicate, deoarece le-ar putea modifica forma. De aceea, înainte de a spăla citește cu atenție inscripțiile de pe etichetă. Însă pentru toate textilele posibile, în special pentru prosoape și lenjerii, spălați la cel puțin 60°C, pentru a înlătura în mod eficient toate bacteriile.
6. După spălare este important să puneți lucrurile la uscat rapid, pentru a preîntâmpina apariția bacteriilor în mediu umed.
7. Pentru mai mult confort ar fi bine să calci toate lucrurile bebelușului. Doar călcândule se distrug toți microbii rămași pe hăinuțe. Ai grijă să le întorci pe dos, iar zonele imprimate poți doar să le aburești pentru a evita deteriorarea desenului. Trebuie să știi că dacă copilul tău plânge fără motiv, atunci cu siguranță cutele hăinuțelor l-ar putea deranja și îi provoacă disconfort.
Text: Ylianna Danko
Sursă foto: www.halatedebaie.t6.ro
No Comment