După cum este binecunoscut de toți profesioniștii domeniului industriilor creative, festivalul ”Kasta Morrely” a aniversat 10 ani de la legalizarea ocupaţiei de Manechin. Pe podiumul şi-au lansat noile colecţii designeri de renume din Azerbaijan, Bulgaria, Grecia, Liban, Moldova, Muntenegru, Olanda, Portugalia şi România.

A doua seară a festivalului „Kasta Morrely”a fost deschisă  de Casa de Modă „NANETTE”, care  a prezentat ultima sa colecţie de rochii de mireasă şi de seară. De 24 de ani creaţiile designerului Alina Dincă Puşcaşu sunt prezentate la expoziţiile şi show-urile de modă din România cât şi în capitale ale modei precum Paris, Milano, Dusheldorf, transmițând astfel o parte din creativitatea poporului român peste hotare.

kmfw-nov-2016-6-velvet-queen-3 kmfw-nov-2016-8-chris-and-tonia-grecia-4

Brandul ieşean EDITH VAL COUTURE a continuat seara cu lansarea colecţiei 2017 “Secret Garden” inspirată din formele şi culorile florilor. Rochiile deosebit de elegante s-au impus în scurt timp pe piaţa modei prin calitatea materialelor, a finisajelor şi designul unic adaptat la personalitatea fiecărei femei.

În premieră pe podiumul ”Kasta Morrely”, compania MARELBO și-a prezentat colecţia de sezon. Marelbo s-a înfiinţat în anul 1994, dar producţia de pantofi a început încă din anul 1984. Cu 47 de magazine în toate oraşele mari din România, compania deţine peste 620 de angajaţi. Toată încălţămintea produsă este din piele naturală şi este comercializată la preţuri de producător.

kmfw-nov-2016-6-velvet-queen-1

kmfw-nov-2016-7-promesse-by-sanda-4

A doua seară a festivalului a continuat cu prezentarea unei colecţii plină de personalitate și culoare, intitulată “Sent of a woman” a designerului MEGI PETKOVA din Bulgaria. Scopul acestui designer este ca fiecare femeie care îi alege creaţiile să poarte nu doar o rochie ci şi un zâmbet, cu stil şi eleganţă.

Brandul cultural KASTA MORRELY KIDS a prezentat un moment artistic de Teatru de Modă “Universul Copilăriei”. Teatru de Modă este un nou concept artistic de învățare non-formală, marcă înregistrată ”Kasta Morrely”.

kmfw-nov-2016-8-chris-and-tonia-grecia-5

15095003_549918645207078_8967003291886247544_n

Atelierul de creaţie vestimentară VELVET QUEEN din Botoşani a ales ”Kasta Morrely” pentru lansarea primei sale colecţii fashion. Ţinutele elegante Velvet Queen sunt lucrate cu o atenţie deosebită la detalii, iar materialele sunt de o calitate foarte bună, variate, de la furnizori locali şi străini.

PROMESSE BY SANDA, din Rep. Moldova a prezentat ultima colecţie ready to wear. Cu accente office, elegante, colecţia este potrivită pentru orice femeie stilată, care doreşte să se impună prin eleganţă la birou, în activităţile business sau în momentele importante din viața sa.
kmfw-nov-2016-4-megi-petkova-bulgaria-2 kmfw-nov-2016-4-megi-petkova-bulgaria-1kmfw-nov-2016-2-edith-val-3-1

Încheierea celei de-a doua seri a festivalului a fost realizată de celebrii designeri din Grecia, CHRIS & TONIA. Brandul şi-a prezentat colecțiile în ultimii ani și la Săptamâna Modei din Atena, în acest sezon alegând pentru lansarea noii colecţii podiumul internaţional ”Kasta Morrely”.

Scopul Festivalului „Kasta Morrely ” este reînvierea tradiţiei de mondenitate high-class care a făcut din Iaşi prima capitala culturală a României, promovarea rolului important în dezvoltarea comunităţii pe care îl au industriile creative, cetăţenia activă şi voluntariatul.

Organizator: Asociaţia culturală Kasta Morrely

Co-Organizator: Primăria Municipiului Iaşi

Fotograf oficial: Marooni

Partener Principal: BETTY ICE

Parteneri: Stra-Rom, Kolos Group, Giorgio Graesan by Decor Line

Hairstyle cu produsele: Z.One Concept, Make-up: Victoria Terenti Beauty School

www.kastamorrelyfashionweek.com