Odată cu sosirea sezonului rece străzile capitalei automat sunt invadate cu cele mai neinspirate ținute pe care le-am văzut vreodată, culori sumbre, modele demodate de paltoane ș.a.

Cea mai mare problemă a femeilor de la noi din țară constă în faptul că nu știu cum să-și aleagă corect încălțămintea. Cu acest prilej am realizat un articol, care sper să vă fie de folos.

1.      Oferă o atenție sporită calității

Alege articole realizate din piele naturală de calitate înaltă. Evită sub orice formă prototipurile din piele artificială, din simplul motiv că se vor uza rapid. Nu uita că sezonul de toamnă este unul foarte ploios, iar încălțămintea trebuie să reziste tuturor provocărilor.

Notă: încălțămintea din piele întoarsă, piele de căprioară sau năbúc,  necesită o îngrijire mai specială. Pentru ca să-i păstrezi permanent aspectul plăcut, trebuie să eviți contactul cu noroiul și apa, deci dacă obișnuiești să mergi mult pe jos sau să circuli în transport public, ar fi cazul să renunți la ea.

2.      Dedică mai mult timp probelor

Picioarele multor persoane sunt într-un fel, diferite între ele. De aceea, probați ambele cizme sau botine. Ca să te convingi că faci alegerea corectă probează încălțămintea stând jos dar și  în picioare.

3.      Alege mărimea potrivită

Întotdeauna alegeți cu o jumătate de număr mai mare decât dimensiunea reală a picioarelor dvs.. Nu uita că odată cu sezonul rece vei purta dresuri sau ciorapi mai groși. Libertatea de mișcare a degetelor în încălțăminte previne deformarea piciorului și bătăturile inestetice.

4.      Modelul încălțămintei trebuie să corespundă cu fiziologia dvs..

 

GLEZNE GROASE:

Alege botine care depășesc linia gleznei și evită cizmele fără sistem de închidere, care trebuie trase pe picior. Pentru a camufla acestă mică imperfecțiune renunță la prototipurile cu catarame sau alte elemente decorative aplicate în această zonă. Optează pentru modele simpliste cu formă dreaptă. Botinele pot fi asortate cu pantaloni ajustați, colanți, jeans skinny, dresuri mate, fuste și rochii scurte care să-ți pună în valoare pulpa și gamba piciorului.

 

 

 

GLEZNE SUBȚIRI:

Alege orice încălțăminte cu elemente decorative în jurul gleznei: volane, catarame, fermoare, manșete ș.a. Ocolește tipurile largi în această zonă, mai ales în cazul botinelor. Distanța dintre încălțăminte și gleznă nu trebuie să depășească un cm. În caz contrar vei crea senzația unor picioare mult prea subțiri. Asortează-le cu fuste și rochii mulate, de siluetă semi-ajustată sau dreaptă.

 

 

 

 

PICIOARE SCURTE:

Alege încălțăminte cu toc cât mai înalt sau fermoare verticale, pentru a crea iluzia optică de alungire. Pentru mai multă comoditate optează pentru exemplarele cu talpă dublă, toc gros sau cu platformă. Ocolește modelele care descoperă glezna și cizmele peste genunchi. Dacă ai în garderobă modele similare atunci asortează-le doar cu colanți, blugi sau dresuri opace în aceeași culoare, astfel încât să dai senzația de continuitate iar picioarele tale să pară vizual mai lungi.

 

 

 

GAMBE GROASE:

Alege variante mai largi în jurul gambei. Botinele trebuie să se termine exact înainte de a începe pulpa, iar cizmele fie sub sau deasupra genunchilor. Evită tipurile de cizme care se termină la mijlocul pulpei, cele decorate cu diverse detalii sau manșete din blană în această zonă, deoarece aceste elemente vor evidenția și mai mult grosimea pulpei. Poartă-le cu pantaloni skinny sau colanți în nuanțe mai închise la culoare, pentru a obține un efect vizual de suplețe.

 

 

 

 

 

 

PICIOR MARE:

Alege variante cu un calapod rotund sau oval și evită variantele cu toc gros sau elemente decorative în zona talpei. Asortează-ți botinele cu blugi evazați sau cu fuste și rochii scurte.

 

 

 

GENUNCHII EVIDENȚIAȚI:

Îți poți permite să porți cizme lungi, peste genunchi sau care se termină la jumătatea pulpei. Evita cizmele care se termină în dreptul sau exact sub genunchi, fiindcă vor evidenția și mai mult proeminența genunchilor.

 

 

Text: Ylianna Danko