În ultima perioadă din ce în ce mai mulți designeri autohtoni cuceresc podiumurile internaționale. De curând, două nume sonore din industria fashion locală au răsunat pe catwalk-urile europene.

  Recent din  Paris s-a întors designerul Ecaterina Sergeevici. Aceasta și-a prezentat cea mai noua colecție  la Săptămâna Modei din Paris.  Brandul Morphine, pe care-l reprezintă,  a surprins plăcut publicul francez. Una dintre cele mai reprezentative ținute fiind rochia neconvențională de mireasă, într-o nuanță de serenity. 

  În viziunea creatoarei, mireasa modernă este nonconformistă și îndrăzneață. Designerul propunând o abordare în stil urban, alcătuită din blugi, o geacă din denim decorată cu franjuri din mărgele și o trenă din tulle. 

  În timp ce un designer basarabian cucerea Parisul, altul  își prezenta colecția de rochii de ocazie  în Spania. Colecția  Metamorphose Couture,  semnată de Evgheni Hudorojcova fost scoasă la lumină pe podiumul festivalului  de modă ”Marbella Fashion Week”. Iată câteva dintre cele mai reușite rochii pe care le propune creatorul moldovean pentru noul sezon SS 19.

Text: Ylianna Danko

Sursă foto: www.facebook.com // www.instagram.com