Pentru trei zile Iașiul s-a transformat într-o adevărată capitală a modei high class. În perioada 8-10 iunie 2016, la Sala Polivalentă, s-a desfășurat Festivalul Internațional  Kasta Morrely. Aflat la a doua ediție, festivalul a sărbătorit 10 ani de la legalizarea ocupației de manechin. Festivalul a avut ca scop promovarea voluntariatului cultural, cetățeniei active și importanța industriilor creative.

Designeri consacrați și tinere valori în design vestimentar din Olanda, Cehia, Italia, Marea Britanie, Moldova și România și-au prezentat în premieră prețioasele colecții. 

Kasta Morrely Fashion Week 2016 Addy van den Krommenacker (11) Kasta Morrely Fashion Week 2016 Addy van den Krommenacker (10) Kasta Morrely Fashion Week 2016 Addy van den Krommenacker (1)

Personalitatea internațională care a deschis seria de prezentări a fost invitatul special ADDY VAN DEN KROMMENACKER, designer-ul casei regale olandeze. Acesta a prezentat „Bosch by Addy”, cea mai recentă colecție a sa, inspirată din contradicțiile întâlnite în capodoperele pictorului Hieronymus Bosch.

Seara a continuat cu furnizorul casei regale a României, AGNES TOMA, care a prezentat cea mai noua colecție, ”arleQUEEN”. Agnes Toma este unul dintre cele mai cunoscute branduri românești, apreciat de specialiști pentru colecțiile realizate conform conceptului de “couture-a-porter” – creații de atelier, unicat și serii limitate.

Kasta Morrely Fashion Week 2016 Addy van den Krommenacker (5)a Kasta Morrely Fashion Week 2016 Jitka Klett (7) Kasta Morrely Fashion Week 2016 Addy van den Krommenacker (3)

Talentatul designer NICOLETA OBIS din Satu Mare a adus pe podiumul ”Kasta Morrely” o parte din spiritul românesc, optimismul și geniul artizanilor din Sapanta, Maramureș prin colecția de iarnă 2017, “Miorița”.

În premieră mondială brandul ”KASTA MORRELY KIDS„ a prezentat o colecție originală “Houba Hub – Fashion Theater®.„

”ATELIER GLAM” din Iași a prezentat la această ediție, colecția “Shiny and Color”.  Ținute create cu pasiune, menite să satisfacă gusturi simple și sofisticate.
Kasta Morrely Fashion Week 2016 Atelier Glam (12) Kasta Morrely Fashion Week 2016 Atelier Glam (1) Kasta Morrely Fashion Week 2016 Agnes Toma (14)

Cu o experiență de peste 15 ani „Creal Design„ din București a prezentat o colecție de sezon, cu rochii elegante de seară și o impresionanta rochie de mireasă. Designer-ul Crenguța Niscoveanu a combinat într-o formă inspirată culorile și stilurile anilor ‘50 cu cele actuale.

Încheierea spectaculoasă a primei seri  a realizat-o designerul JITKA KLETT din Praga. Acest creator de modă a prezentat, în premieră în România, colecția de sezon “Brella”. Colecțiile sale au fost prezentate pe marile podiumuri de modă ale lumii, cum ar fi la New York, Beijing, Abu Dhabi s.a.

Kasta Morrely Fashion Week 2016 Agnes Toma (12)

Organizator: Asociatia Kasta Morrely

Partener principal: Primaria Municipiului Iași

Sponsor oficial: Betty Ice. www.kastamorrelyfashionweek.com