În luna septembrie,  Donatella Versace  a uimit toată presa internațională, declarând oficial că marca de lux ”VERSACE”, pe care o reprezintă, a fost  vândută  grupului ”Michael Kors”. Acest  acord a demonstrat încă odată interesul investitorilor străini pentru mărcile italiene. 

  În comunicatul de presă, oferit cotidianului italian www.corriere.it, Donatella  a declarat  că Casa ”Versace”  a fost contactată de o multitudine de  investitori francezi și americani, dar niciodată de cei italieni, chiar dacă și-a dorit includerea mărcii în cadrul unui grup de modă italian.

  Conform datelor oficiale, Grupul ”Michael Kors” a acceptat să cumpere marca de lux pentru suma de 1,83 miliarde euro (2,1 miliarde dolari) – inclusiv datoria companiei. Familia Versace,  care deține aproximativ 80% din acțiunile Casei de Modă,  urmează să primească suma de 150 milioane de euro, din prețul de achiziție ale acțiunilor noului holding. În urma acestei tranzacții, compania “Michael Kors Holding Ltd.” urmează să fie redenumită în “Capri Holdings Ltd.” În pofida acestor schimbări majore, Donatella Versace rămâne la bordul noii companii, însă, la momentul actual,  nu se știe cum viziunea grupului american va influența stilului iconic al brandului ”Versace„. 

  Accesează www.ydanko.com că să vezi  trailer-ul  House of Versace, un film despre istoria de succes a  Casei de Modă ”Versace”.

Text: Ylianna Danko

Sursă foto: www.vogue.com