Astăzi vă invit să citiți un interviu cu Magda Popuşoi, moldoveanca care te cucerește cu simplitatea și frumusețea sa. Tânăra și-a început cariera în calitate de manechin la o vârstă destul de fragedă, iar astăzi este imaginea mai multor branduri de la noi din țară. Când a făcut primii pași în domeniul modeling-ului, care sunt secretele sale de frumusețe și ce opinie are despre moda autohtonă, aflați din interviul ce urmează.

IMG_5681_editedTEXT

– Când ai făcut primii pași în domeniul modeling-ului și care au fost primele provocări cărora le-ai făcut față?
– Primii pași i-am făcut la vârsta de 14 ani. A fost ceva foarte spontan, deoarece nu eram fetița ceea fascinată de lumea modei, care umbla cu pantofii mamei prin casă. Pe un sait de socializare am fost contactată de o domnișoară, care mi-a propus să mă înscriu la o școală de modele. Astfel cu acordul părinților a început povestea mea în lumea modeling-ului.

 Prima provocare cred că a fost chiar prima ieșire pe podium. Îmi amintesc că aveam emoții nedescrise, dar a fost cu succes.

IMG_5533_editedTEXT

– Care sunt cele mai însemnate proiecte în care ai fost implicată în calitate de manechin?

– Am participat la foarte multe prezentări, concursuri și shooting-uri. Am fost imaginea mai multor branduri autohtone, cum ar fi: O’Blanc; DiVero; Aridon;  

Toate aceste experiențe au o importanță majoră pentru mine, deoarece mă ajută să mă dezvolt continuu pe plan profesional.

IMG_5839_editedTEXT– Fiecare femeie are secretele sale de frumusețe. Care sunt ale tale  ritualuri, care te ajută să te menții în formă?

–  La shooting-uri sunt mereu machiată, de aceea am grijă să-mi curăț tenul înainte de somn. Cu regularitate  îmi hidratez pielea și încerc să-mi mențin frumusețea naturală.

– Cum arată regimul alimentar al unui model, mai exact al tău?

– În mod normal un regim al unui model arată destul de strict, dar nu și al meu 🙂 .  Genetic sunt slabă și cât nu aș mânca nu adaug în greutate. Asta nu înseamnă că mănânc totul, mă conduc totuși de careva reguli.  Și apoi, de obicei modelele în timpul job-ului nu au timp nici să bea apă, iar drept rezultat se alimentează în fugă și foarte puțin 🙂 .

IMG_5781_editedTEXT

– Pe parcursul timpului ai devenit imaginea mai multor brand-uri de la noi din țară. Ce crezi personal despre moda autohtonă și designerii noștri?

–  De câțiva ani admir cum designerii noștri progresează și asta îmi place. Apreciez faptul că pun accent pe calitate și originalitate.

– Vorbește-mi despre garderoba, stilul tău vestimentar și locurile unde obișnuiești să faci shopping. Totodată zi-mi dacă în șifonierul tău putem găsi și haine Made in Moldova?

– Stilul meu vestimentar este clasic-elegant. Ador fustele creion și cred că orice fată/femeie trebuie să aibă o astfel de fustă  în garderobă. De regulă nu cumpăr haine ci le cos. Asta pentru că foarte rar găsesc în magazinele noastre  ceva calitativ și pe placul meu.  Fac cumpărături  în România sau alte țări pe care le vizitez. Ultima dată am făcut shopping de calitate în Grecia.

IMG_5813_editedTEXT– Se spune că în geanta unei femei găsim orice. Ce găsim în geanta ta?

– Întrebarea cred că ar trebui să sune alt fel: ,,ce nu găsim în geanta unei femei?” 🙂 Îmi plac foarte mult gențile mari și respectiv am foarte multe obiecte în ea.  Din lista lucrurilor nu lipsește: portmoneul, cheile, încărcătorul, telefonul, trusa de cosmetică, parfumul, crema de mâini și dezinfectantul.

– În timpul prezentărilor de modă sau a shooting-urilor, ești obedientă? Nu ieși din cuvintele fotografului și ale stilistului, sau totuși te implici și intervii cu sugestii?

– Sunt ascultătoare, dar obișnuiesc să zic ceea ce nu îmi place. Dacă nu sunt satisfăcută cum arăt, atunci shooting-ul riscă să eșueze și asta pentru că nu mă simt confortabil. De aceea nu ezit să intervin cu sugestii 🙂 .

IMG_5882_editedTEXT

– Cum crezi, în Moldova se apreciază la justa valoarea munca unui model?

– Nu!  După părerea mea, modelele peste hotarele țării sunt mult mai apreciate și respectate, de aceea foarte multe fete decid  să plece. Cu certitudine peste hotare au un succes mai mare și remunerare pe măsură.

IMG_5685_edited_TEXT

– Care sunt ocupațiile tale off-line?

– Nu prea dispun de timp liber, dar când am astfel de ocazii, nu ezit să ies la plimbare. Ador să mă plimb la aer curat. 🙂 În orele libere merg la sală și fac cursuri de croitorie.

–  Ce aspirație ai pentru acest domeniu?

– Visez  să fac practică pe podiumurile mari și  să defilez alături de idolul meu, Irina Shayk.

Photography & Concept: Oxana Guțu