Am cunoscut-o aproximativ patru ani în urmă, pe atunci fiind extrem de timidă și foarte simplist îmbrăcată. Însă pe parcursul anilor s-a schimbat, a evoluat din punct de vedere stilistic atât de mult că acum poate pretinde la topul celor mai bine îmbrăcate jurnaliste de la noi din țară. Azi o vezi pe Victoria Ungureanu un alt om – mereu cu zâmbetul pe buze, plină de energie și foarte sigură pe sine.

Ce a motivat-o să-și schimbe stilul vestimentar și conceptul despre modă la 180 de grade aflați în interviul de mai jos.

_INA0930

– Te cunosc de mulți ani, timp în care imaginea și stilul tău vestimentar s-a schimbat în totalitate. Ce te-a determinat să faci asta?

– Foarte mulți ani la rând nu mi-am permis să fac shopping. Însă începând cu primul an de facultate am început să câștig primii bani din jurnalism și să îmi permit lunar unele achiziții modeste. De la un an la altul, câștigurile mele au început să crească, iar eu îmi puteam permite să-mi schimb ținutele din șifonier. Banii n-au fost unicul motiv. Am început pur și simplu să-mi doresc mai mult. Am învăț să asortez corect ținutele, urmărind articole despre stil și inspirându-mă deseori de la fashion bloggeri. Dar cel mai important a fost să te întâlnesc pe tine Ylianna și ori de câte ori am nevoie, tu știi să faci magie și să alegi ținute îndrăznețe pentru mine. Îți mulțumesc!

_INA0907

– Abordând un alt stilul vestimentar, ai simțit că se schimbă și atitudinea, personalitatea ta?

– Da! Am obținut mai multă încredere. Oricât de straniu ar părea, dar faptul că am început să dau o mai mare importanță ținutelor pe care le port la întâlnirile, negocierile, interviurile sau evenimentele la care particip, mi-au dat siguranța și atitudinea necesară pentru a crede că pot obține tot ce îmi doresc. Și așa s-a întâmplat. De când cred în mine, toate proiectele mele care cândva erau doar notițe în agendă, astăzi sunt proiecte realizate, proiecte care m-au dezvoltat și mă fac să-mi doresc să realizez și mai multe.

_INA0919z

– Crezi că și bărbații  din jurul tău au sesizat acest lucru? Ai observat  că  și-au schimbat cumva opiniile și atitudinea față de tine?

– S-a schimbat în primul rând atitudinea față de mine. De aici pornește totul. Un bărbat inteligent nu-și va dori doar o femeie stilată și frumoasă lângă el. Un bărbat inteligent își dorește o femeie cu aceleași calități, interese, activități. E adevărat că acum merg pe lângă orice bărbat cu mai multă încredere, dar transformarea asta nu e datorită rochiilor din șifonier, ci datorită experiențelor pe care le-am trăit.

_INA0934

– Ești autoarea celebrului proiect Fashion Journalism. Ce reprezintă pentru tine acest concept ?

– Everyday Journalism este un site dedicat presei. Aici vreau să-i provoc și să-i implic pe jurnaliști în cât mai multe proiecte îndrăznețe. Sunt și eu jurnalistă și descoperind în timp că o ținută bine asortată poate face diferența, mi-am dorit să le fac pe cititoarele noastre să realizeze cât e de importantă imaginea. Jurnalistele noastre sunt extrem de frumoase și curajoase, astfel încât mi-am dorit mult să le văd altfel decât s-au obișnuit ele să fie. Cu ajutorul acestui proiect și datorită echipei, am reușit să cunosc în cele 9 luni multe jurnaliste. Iar eu am mereu o sete nebună de a cunoaște oameni noi și dacă astfel de proiecte îmi oferă posibilitatea, de ce să n-o fac?

_INA0959

– Unde obișnuiești să faci shopping?

– De ceva timp am început să fiu foarte atentă la ce investiții fac. De aproape jumătate de an fac shopping doar la magazinul My London Shop. Apreciez ținutele de acolo pentru că nu le mai găsești prin alte magazine. Mai mult, sunt aduse din Londra și sunt haine stilate și de calitate. Acum un an am făcut shopping în Italia de la mai multe branduri internaționale. Mi-au plăcut enorm. În rest, am renunțat să mai fac shopping la Chișinău.

– Pui accentul pe brand, calitate, preț sau pur și simplu alegi hainele după necesitate și dispoziție?

– Aleg ținutele după necesitate și dispoziție. Nu sunt femeia care investește mulți bani în branduri. Știu că o ținută cu un buget minim poate arăta la fel de bine dacă este asortată corect.

_INA0946

– Ce nu lipsește niciodată din geanta Victoriei Ungureanu?

– Încărcătorul de la telefon și tabletă: D Sunt ”ustensilele” mele de care nu mă pot lipsi niciodată, pentru că mereu am de sunat pe cineva sau de răspuns la mesaje, oferte. Desigur, nu lipsesc și câteva rujuri, un parfum și o cremă de mâini. Mereu am senzația că am o geantă prea mică și că mi-aș dori una mai mare, mai încăpătoare.

_INA0984

– De ce crezi că o jurnalistă trebuie să fie stilată?

– Am auzit-o de atâtea ori –” Haina nu îl face pe om”. Așa este, dar haina poate schimba atâtea în atitudinea ta față de propria persoană, precum și atitudinea celor din jur. Eu acum un an am redevenit alta și mi-am schimbat în totalitate stilul. Făcând toate aceste schimbări, analizând acum toate câte mi s-au întâmplat sunt conștientă că și felul în care arăt a avut greutate. Îndemn toate femeile să producă cât mai multe schimbări în viața lor și să pornească totul de la… o pereche de pantofi și o rochie bine asortată. Fiți stilate și iubiți-vă. Iubirea și aprecierea celor din jur va apărea neîntârziat!

_INA0970

– Ce opinie ai despre stilul vestimentar al jurnalistelor de la noi și pe cine crezi un exemplu bun de urmat?

– Prefer să nu mă dau cu părerea despre stilul altor persoane pentru că știu că și eu o perioadă îndelungată nu am dat importanță ținutelor. Probabil, fiecare persoană are perioade în viață când pune valoare pe anumite lucruri și trebuie să trecem prin toate etapele, dar mereu să simțim că trăim evoluând. Apreciez mult stilul Doinei Popa de la Prime TV, care preferă ținute all black și care o fac să fie mereu elegantă și stilată.

 

Fashion Stylist: Ylianna Danko

Outfit: My London Shop

Photographer: Inna Cerga

Make-up: Dika Cheptine