O nouă zi, o nouă postare cu stil… și nu oricare ci una despre cel mai cool eveniment de modă din Moldova. 

 

  Au trecut câteva săptămâni de la încheierea showului de modă  Privé Fashion Events, dar articolele post event încă continuă să apară în spațiu on-line. Era ceva firesc pentru că după o perioadă de tăcere, proiectul de modă  a fost reanimat cu succes. Oameni de afaceri, influenceri de top ai țării, cei mai în vogă designeri, stiliști vestimentari  și cele mai profesioniste modele  s-au revăzut în spațiu revoluționar  al Parkului Digital din Chișinău. 

  Sincer, am rămas plăcut surprinsă atât de locația originală, atmosfera amicală și desigur de dress codeul atipic #fărătocuri, potrivit pentru aturajul neformal. De alt fel,  Privé Fashion Events este unul dintre puținele proiecte cu autofinanțare, care încurajează și promovează arta în tandem cu moda, setând concomitent trendurile în materie de fashion, evenimente și  concepte. Astea sunt câteva  motive fundamentale care stimulează brandurile de top să scoată cu încredere, anume aici,  în lumina reflectoarelor noile colecții de sezon.  

   La ediția de toamnă au fost prezentate 14 colecții vestimentare semnate de branduri locale, precum Doris Store, Mia Bella și 2Coat by Tovstenco Olga, inclusiv branduri internaționale cum ar fi Viggo ori Lana Furs. Analiza minuțioasă a tuturor look-urilor o găsiți AICI.

  Construcția comunicării de până la eveniment, prin intermediul filmulețelor tiktok, negru beznă pe podium cu accent pe colecții, expoziția de artă a lui Alex Gurschii și construcția efectuată în tehnica papier maché ,,Quiet Storm” semnată de artista Alexandra Petraș, pur si simplu au explodat pagina noastră de instagram, stârnind un val mare de reacții’’, a comunicat Viorela Dimici, cofondatoarea proiectului.  

  Este de apreciat și faptul că evenimentul a avut o conotație caritabilă. Aflând de cazul Ecaterinei Gurscaia, în vârsta de 27 de ani, mamă a unui copilaș de 2 ani, fondatoarele Privé, nu au putut rămâne indiferente, au decis să își unească eforturile și să contribuie cât de puțin. Astfel, la eveniment au fost scoase la licitație caritabilă 3 ținute pictate  manual de fratele său, Alex Gurschii. Suma adunată  constituie 345 euro, una dintre ținute fiind cumpărată de bloggerița Ana Irina.  

   Ulterior, cofondatoarea proiectului Marina Cimbir, și-a comandat la fel o rochie pictată manual de Alex, în valoare de 100 euro,  contribuind în acest fel la actul de binefacere. Spre final, zic să luăm exemplu și să o  susținem pe Ecaterina donând aici:www.taplink.cc

Text: Ylianna Danko

Sursă foto: www.facebook.com