Pregătirile pentru seratele de absolvire sunt pe ultima sută de metri. Pentru cei care încă nu și-au ales ținuta potrivită,Ylianna Danko consultată de stilista postului românesc ”TVR I”, Rodica Puca, vine cu câteva recomandări de stil, de care trebuie să țineți cont înainte de a merge la eveniment.
Rodica Puca- consilier de imagine.
Reguli de bază.
Ținuta voastră trebuie să corespundă locației și orei evenimentului. Dacă organizatorul specifică pe invitație un dress-code, atunci trebuie să-l respectați. Dacă nu, atunci vă revine sarcina de a vă informa ce tip de ținută se poartă conform orei desfășurării seratei. Un detaliu la fel de important este locația. În funcție de tipul acesteia (restaurant sau club de noapte) vă alegeți ținuta cuvenită.
După ce ați aflat ora, locul unde mergeți și rolul pe care îl aveți acolo (de simplu invitat/absolvent/profesor) abia atunci în funcție de bugetul alocat, hotărâți ce ținută veți purta.
Cu ce ne îmbrăcăm?
Important e să alegeți o ținută conform tipologiei corporale, una în care să vă stă bine, să vă avantajeze și să vă scoată în evidență! În opinia stilistei Rodica Puca, femeia nu trebuie să fii o purtătoare de rochie frumoasă și atât, ci trebuie să poarte o ținută  care să o pună în evidență. Pentru ca cei din jur a doua zi să vorbească despre ea ca o femeie (domnișoară) frumoasă și nu despre faptul că au văzut o rochie frumoasă.
Țineți cont și de tendințe: modele, forme, culori și tăieturi la modă. În acest an designeri mizează pe look-ul ultra feminin și propun o paletă cromatică diafană. Pastelurile sunt vedete în această vară și cele mai potrivite pentru tinerele absolvente. Piesele vestimentare în tonuri bleu, lila, galben, roz, vernil vă vor crea o apariție chic. Deasemenea outfit-urile grafice, precum și modelele vesele, în nuanțe aprinse, cu printuri florale monocrome sau cu texturi plisate.
Orice informație de pe www.ydanko.com poate fi preluată doar cu permisiunea scrisă a Y. Danko. Adresați request:danko.ylianna@mail.ru
Text: Ylianna Danko
Sursă foto: