Salutare tuturor pasionaților de modă de pretutindeni.

 

   Mai rar public articole în rubrica de frumusețe și sănătate, fiind cumva axată strict pe subiectele despre modă și stil. Cu toate astea, astăzi am dedicis să fac o publicație dedicată în exclusivitate aromelor masculine.

   De curând am primit în dar câteva parfumuri Made In Moldova, dintre care și  unul pentru bărbați. Este vorba de  Formula #14 din colecția de arome creată de Viorica Perfume Laboratory. Mare mi-a fost suprinderea să descoper o aromă deosebită, care concurează direct cu alte ape de parfum celebre, pe care am reușit vreodată să le savurez. Știu, e cam dificil să vă transmit în scris descrierea  acestui parfum pentru că oarecum ea este identică ca și efort de comunicare cu verbalizarea senzațiilor.)))) 

  De regulă parfumurile au notele lor, fiind create în conformitate cu tradiţia clasică franceză și ca să-l înțeleg mai bine am deschis portalul oficial al companiei ca să aflu mai multe detalii. Astfel, am reușit să deslușesc caracterul aromei, cu toate că cu toți înțelegem că descrierea profesională pe note de vârf, mijloc și bază este mai degrabă cu scop orientativ.  In formulă persistă portocala, lămâia, lavanda, rozmarinul și menta în amestec de chimion, nucșoară, cimbru, mușcată, iasomie,  lemn de santal, patchouli, vetiver, ambră și  mosc.

  Nu am cum în cuvinte să transmit încărcătura acestei compoziții olfactive, pentru că pare extrem de sofisticată, însă mirosul este într-adevăr foarte masculin și plăcut !!!

  Experții  Viorica Perfume Laboratory și-au  propus să nu impună  asociații cu  imagini sau istorii, ci să ne prezente parfumul exact așa cum a fost conceput. Un parfum fără descriere sau  denumire – doar cu un număr și o formulă, pe care o pot „citi” numai cei inițiați. Îmi place atât aceast concept laconic, cât și designul, inclusiv aroma. Vi-l recomand cu mare drag, fie  ca stilist cât și ca simplu consumator!!!

Cu drag Ylianna Danko, stilistul vostru personal !!!