Părul reprezintă cea mai de preț bijuterie a unui femei. Însă, din cauza tratării incorecte și expunerii agresiunilor externe acesta degradează în timp, se usucă și cade.
Specialiștii susțin că e normal pe zi să pierzi în jur de 100 de fire de păr, deoarece podoaba capilară se reînnoiește și este în continuă creștere. Există anumite perioade când e firească căderea părului, cum ar fi: în timpul unei boli, în perioada sarcinii, inclusiv după naștere. În aceste situații căderea părului nu reprezintă motiv de îngrijorare, pentru că în scurt timp se reabilitează. Însă, dacă acest simptom continie să-ți dea bătăi de cap, merită să te adresezi la medic.
Vezi ce sugestii și recomandări îți oferă Victor Oprea, medicul clinicii estetice Med Way:
1. Care este cauza căderii firelor de păr în exces?
-Principală problemă a căderii părului este stresul. În stare de afect vasele sangvine se îngustează, astfel firele de păr nu primesc cantitatea necesară de sânge, care reprezintă hrana vitală. Alte cauze se ascund în schimbările hormonale care au loc în organism, factorii genetici și inclusiv insuficiența de săruri minerale.
 Același lucru se referă la mătreață și părul gras. Aceste caracteristici la rândul lor vorbesc despre o posibilă boală epidermică ce dereglează metabolismul podoabei capilare.
2. De ce părul se îngrașă atât de repede?
-Există mai mulți factori. Un motiv ar fi șamponul, care nu se potrivește tipului nostru de păr. Firele sunt foarte fine și sensibile, iar soluțiile incorecte de îngrijire ale părului pot fi foarte agresive.
 
3. Ce opinie aveți despre șampoanele anti mătreață?! Credeți că sunt o soluție eficientă?
-Sub nici o formă!!! Acestea nu tratează ci doar curăță scalpul pielii, unele mai bine, iar altele mai rău. Pentru a scăpa definitiv de această problemă trebuie să o tratăm.
 
4. Ce părere aveți despre măștile de păr?
-Măștile de păr cu siguranță nu vor rezolva sută la sută căderea în exces și nici nu va îmbunătăți cu mult aspectul estetic al acestuia. Motivul constă în faptul că firele au un procentaj scăzut de absorbție, aproximativ de 30 % la sută. Ceea ce este insuficient pentru înlăturarea definitivă a problemelor.
5. Ce remedii de tratare ne propuneți și cât sunt de eficiente?
-Pentru ca tratamentul să aibă un rezultat bun este necesar pentru început să evităm cauza acestor patologii. Pentru că procedurile clinicii ajută părul să devină sănătos și să se reabiliteze. Însă, odată ce nu se schimbă condițiile acestuia, în scurt timp din nou o să cadă și o să revină la starea inițială.
Propunem un complex de proceduri, cum ar fi:
Darsonvalizarea – aceasta este o procedură simplă, care strânge porii, îmbunătățește micro-circulația, aprovizionează intens pielea scalpului cu oxigen și substanțe nutritive.
Ozonoterapia – Este o procedură injectabilă, care ajută la distrugerea structurii membranelor lipidice ale bacteriei. Aceasta îmbunătățește respirația țesutului, întărește imunitatea, crește impactul preparatelor aplicate, stimulează livrarea de substanțe nutritive spre firele de păr.  Drept rezultat, podoaba capilară capătă un aspect sănătos, frumos și strălucitor.
Mezoterapia– se bazează pe injectarea unor preparate cu scopul de a regenera şi reface rădăcina firului de păr.
6. Cât timp durează tratamentul?
-Tratamentul durează 2 luni.  Pentru a combate eventualele patologii pe viitor, această terapie urmează să fie repetată odată pe an.
Află mai multe detalii despre oferta ”Med Way„ și prețuri aici: medway.md
Adresă: Chișinău, str. Țărânii 52
Contacte:  (+373) 793 21 919
Text: Ylianna Danko
Fotograf: Igor Siminitchii /www.facebook.com/
Alte surse foto: moda-azi.blogspot.com