Un bărbat adevărat care se stimează, oferă o atenţie sporită aspectului său.  De aceea în garderoba lui trebuie să se găsească măcar un accesoriu enumerat mai jos.
1. Pantofii clasici
Practica demonstrează că mulţi subestimează importanţa pantofilor, cu toate că aceştia reprezintă cartea de vizită a unui bărbat. În garderoba unui adevărat gentleman trebuie să existe măcar o pereche de pantofi clasici din piele. Încălţămintea din piele, de culoarea neagră sau maro arată elevat şi prezentabil. Alege prototipuri de calitate, deoarece doar astfel de modele  evidenţiază individualitatea posesorului său. Dacă îţi permite buzunarul atunci nu ezita să-ţi creezi la comandă o pereche, care te caracterizează.
2. Centură
Centura clasică reprezintă un accesoriu indispensabil în arsenalul unui bărbat. La fel ca şi pantofii, centura trebuie să fie de calitate, realizată din piele naturală, de culoarea neagră sau cafenie. Alege modele cu cataramă simplistă, fară logouri imprimate şi alte detalii de prisos.
3. Ceasul clasic.
Ceasul este un accesoriu de lux, prin intermediul căruia poţi afla statutul social al unui bărbat. Trebuie să deţii măcar un model elegant, preferabil să fie analog nu digital, pe care să-l porţi  doar la evenimente formale. Specialiştii susţin că chiar dacă porţi cea mai bună pereche de pantofi şi un costum, nu vei fi luat în serios dacă nu porţi ceasul potrivit. De aceea, dacă în garderoba ta se găsesc mai multe costume gri sau de culoarea neagră atunci alege un model cu o curea neagră. Iar pentru costumele maro bineînţeles că cureaua ceasului trebuie să fie de culoarea cafenie.
4. Cravată.
Accesoriile fac diferenţa, iar cravata este unul dintre acestia. O cravată de calitate oferă costumului eleganţă.  Dar, aceasta trebuie aleasă conform siluetei.
5.Papion.
Indiferent dacă practici să porţi mai mult ţinute elegante sau smart-casual, papionul te poate salva în orice situaţie. Papionul este detaliu care face o combinaţie vestimentară să arate cu totul alt fel. Cel mai potrivit şi recomandat ar fi papionul de culoarea neagră. Dar, nu-ţi fie frică să experimentezi, optând pentru modele în carouri de diverse culori, ca: maro, bordo, albastru închis, roşu, gri ş.a
6. Batistă de buzunar.
Batistă de buzunar este accesoriul  care îţi defineşte ţinuta şi oferă un plus de personalitate, chiar şi atunci când nu porţi cravată sau papion. Dacă ai decis să combini, atunci ai grijă să nu le asortezi. Evită astfel de situaţii, chiar dacă de cele mai multe ori batistă şi papionul sau cravata se vând în acelaşi set.  Cele mai recomandate sunt batistele din mătase sau bumbac cu dimensiunile 25×25 şi 40×40 de cm.
7. Portofelul.
Portofelul este un accesoriu util, care te-ar ajuta să ţii grămadă banii, cărţile de vizită şi multe altele. Un model clasic din piele, fie de culoarea neagră sau maro trebuie să deţină fiecare bărbat respectabil.
Notă: Specialiștii consideră portofelul ”Dexul sexului tare„, deoarece aspectul și calitatea acestuia vorbește de situația materială și cât este de organizat.
Text: Ylianna Danko
Sursă foto:
Orice informație de pe www.ydanko.com poate fi preluată doar cu permisiunea scrisă a Y. Danko. Adresați request:danko.ylianna@mail.ru