Primăvara este anotimpul care deschide spectaculosul sezon al nunților, iar miresele deja sunt în căutarea celei mai frumoase rochii. În acest scop am ales cele mai frumoase modele prezentate la ”Bridal Fashion Week” din New York și alte show-uri de modă.
În topul preferințelor rămân a fi clasicile rochii de mireasă, tip ”Prințesă”, ”Sirenă” și ”Empire”, realizate din stofe fine și diafane. Cu toate astea designerii ne surprind și cu noi abordări. Spre exemple creatoarea Vera Wang, ne îndeamnă să renunțăm la tradiționala rochie de culoarea albă și să mizăm pentru modele în tonuri profunde sau pale de corai, fucsia și roz.
 
Naeem Khan, un alt creator de modă ne propune rochii cu ornamente florale și broderie bogată pe fondul unor stofe cu textură densă. Acesta prezintă mireasa anului 2014 ca pe o zeiță grecească, naturală și feminină. Iar broderia bogat decorată cu cristale, mărgele și perle compensează lipsa bijuteriilor. Analizând pozele aș putea spune cu certitudine că asta este colecția mea preferată.
Dacă visezi la o rochie vaporoasă inspirată din poveste atunci colecția ”Reem Acra”  2014 este ceea ce căutai. Abundența de broderie prelucrată manual și siluetele tip ”A” cu siguranță vor cuceri cele mai visătoare mirese. Colecția ne surprinde prin faptul că clasicul voal a fost înlocuit cu funde din mătase și tul, decorate sau imprimate cu texte simbolice.
”Reem Acra” 2014
Sursă foto: www.instyle.com
În special pentru cele mai elegante doamne, franțuzoaica Monique Lhuillier recomandă modele laconice cu aer aristocrat, dar și variante în stil romantic, decorate minuțios cu cristale și perle.
Sursă foto: blog.theknot.com
”Oscar de la Renta„ Bridal Spring 2014

Sursă foto: www.fashionologie.com
”2014 Elie” by Elie Saab
Sursă foto: www.eliesaab.com
Carolina Herrera’s Fall 2014