În acest an opiniile marilor creatori de modă sunt foarte diferite unele de altele în legătura cu paleta de culori a modei. Spre exemplu Compania ”Pantone„ a declarat oficial ”Radiant Orchid” culoarea anului 2014. O nuanță intensă inspirată de la orhideea tropicală, ce reprezintă un amestec profund de mov, fucsia și roz. Potrivit specialiștilor de la ”Pantone„ aceasta se va regăsi atât în colecțiile pentru femei, bărbați, precum și în accesorii. Iar combinațiile stylish ale fashion bloggerilor ne demonstrează acest lucru.

 

 

Brazilianul Alexander Ravagnani consideră că demnă de titlul ”culoarea anului„ este ”Roșu”. O culoare prezentă în colecțiile brandurilor ”Dolce & Gabbana„, ”Valentino”, ”Giambattista Valli”, „Fausto Puglisi”ș.a. Pentru ca să fii în trend nu e neapărat să porți roșu din cap până-n picioare ci poți miza pentru accesorii stilate, care vor scoate din anonimat ținutele simpliste și sobre. Alege tonuri de roșu sangvin sau nuanțe mai intense de bordo.

 

 

 

O altă culoare care tinde spre titlul celei mai influente culori a anului este ”Dazzling Blue”, un albastru electric asociat cu cel al  rețelei de socializare ”Facebook” cunoscut și sub numele de ”Social Butterfly Blue”. Această opinie este susținută de italianul Michele Mariani, casele de modă ”Jean Paul Gaultier”,  ”Elie Saab”, ”Versace”, ”Dior” etc..

Dacă ești o fire mai superstițioasă, atunci află că din punct de vedere astrologic, acesta este anul calului albastru și verde de lemn. Așa că nu-ți rămâne decât să alegi culoarea care te caracterizează și îți place mai mult.

 

 

La fel de populare în acest an sunt clasicile culori alb și negru. Se pare că combinațiile monocrome nu se vor demoda niciodată, fapt demonstrat de prezența acestora practic în toate colecțiile marilor designeri, indiferent de sezon, croială și stil. Același lucru se referă și la tonurile pastelate: roz, verde pal și crem.

 

 

 

 

Îndrăznește să porți cu stil în acest an și culorile  metalice, atât cele aurii cât și cele argintii. Totodată atrage atenția și la nuanțele metalizate de albastru sau mov. Acestea se pretează perfect în outfit-urile cocktail cât și în combinații casual de fiecare zi. Cele mai reprezentative modele fiind propuse în colecțiile ”Tom Ford„ ,”Versace” și ”Armani”.

 

 

 

Institutul Culorii ”Pantone” a adăugat îl paleta cromatică a anului 2014 și următoarele nuanțe: Celosia Orange, Freesia Yellow și Cayenne. Așa că tonurile profunde de orange și galben nu trebuie să lipsească din garderoba ta. Inspiră-te din cea mai spectaculoasă prezentare de culoare din colecția couture semnată ”Stephane Rolland” și readu un strop de soare în dresing-ul tău.

 

 

Vezi AICI și alte modele prezentate la ”Săptămîna Modei” de marii creatori de modă, care te pot inspira.

Orice informație de pe acest site poate fi preluat doar cu acordul în scris al Y. Danko

Text:Ylianna Danko

Sursă foto