Noile colecții fac ravagii în rândul pasionatelor de modă. Află din acest articol cu ce noutăți ne surprind marii creatori și care sunt cele mai stylish imprimeuri.
1. Strigătul junglei.
Animal printul este unul din cele mai actuale trenduri ale acestui an. Acesta își face prezența atât pe haine cât și accesorii, cum ar fi: genți, încălțăminte și chiar bijuterii. Cele mai populare sunt snake, zebra și leopard print. Designerii ne propun printurile animalice în tonuri pământii, dar și în combinații îndrăznețe cu culori tari, de roșu, albastru electric sau roz.
   
  
2. Vacanțe exotice.
Cele mai expresive și viu colorate printuri ale anului 2014 sunt imprimeurile cu plante exotice. Palmierii, orhidee și frunzele tropicale au inspirat marele case de modă. Mici sau mări, naturale sau stilizate printurile tropicale sunt valabile pentru orice piesă vestimentară din garderoba ta. Fie că vei opta pentru o cămașă, rochie, fustă sau pantaloni. La fel de populare sunt și imprimeurile florale de diverse dimensiuni și culori.
 
3. Grafică și geometrie.
Marii creatori au transformat marea pasiune față de geometrie în cel mai stylish trend. Printul care crează cele mai neobișnuite și captivante iluzii optice, cu ajutorul cărora poți camufla micile imperfecțiuni ale siluetei. Forme geometrice precum buline, linii de diverse grosimi, spirale, zig-zaguri, romburi și chiar carourile sunt la mare căutare în sezoanele acestui an. Fii ingenioasă combinând diverse articole vestimentare cu imprimeuri grafice și geometrice de diverse forme și mărimi. În continuare poți opta pentru clasica combinație alb/negru cât și imprimeuri viu colorate.
 
4. Magia caleidoscopului.
Cele mai preferate și spectaculoase imprimeuri cu iluzii optice sunt printurile caleidoscopice. Originale și expresive, imprimeurile caleidoscopice vor scoate din anonimat cea mai timidă și tăcută domnișoară. Așa că dacă vrei să fii în centrul atenției, nu ezita să îmbraci o fustă, o bluză sau o rochie cu acest imprimeu.
 
5. Influențe arhitecturale.
Cele mai impresionante imprimeuri sunt cele cu influență arhitecturală. Cele mai reprezentative modele fiind propuse de ”Dolce & Gabbana” în colecția primăvară-vară 2014. Chiar dacă este un must-have nu te grăbi să–ți umpli garderoba cu piese cu imprimeuri similare. Este suficient să-ți cumperi spre exemplu o cămașă şi câteva accesorii, pe care le poţi mixa în zeci de combinaţii.
6. Întoarcerea eroilor.
Dacă ești pasionată de lumea desenelor animate, atunci acum ai posibilitatea să porți imprimeuri stilate cu eroii preferați. Marca americană ”Lazy Oaf” în colaborare cu ”Warner Bros Film” au lansat o linie vestimentară cu imprimeuri ale celebrilor eroi din desene animate: Looney Tunes, Bugs Bunny, Twitty ș.a. Astfel ai posibilitatea să-ți creezi cel mai cool outfit optând pentru un tricou fanny animation print și o fustă de talie înaltă de blug sau o pereche de pantaloni din piele, combinați cu bocanci și o geacă.
7. Tradiție și mitologie.
Inspiră-te din elementele tradiționale ale diferitelor popoare. Poți opta pentru clasicile uzoare româneşti sau cele cu inspirație latino-americană. Iar dacă vrei să ieși în evidență prin originalitate atunci printurile inspirate din mitologie sunt alegerea perfectă.
 
Text: Ylianna Danko