Salutare tuturor pasionaților de modă. 

  Astăzi vin cu o nouă postare, despre cel mai recent eveniment de modă. Este vorba de Moldova Fashion Days, care  a revenit în atenția publicului  cu un Marathon de  prezentări digitale.

  În acest an, am avut marele prilej și onoarea de a pune o mică virgulă, în organizarea acestui eveniment, implicându-mă în calitate de fashion stylist  virtual, lucrând  la stilizarea unor outfit-uri.

  Unul dintre puținele concepte stilistice la care am lucrat este cel al noii colecții  FW 20/21 a brandului Bronett. Având efectiv puțin timp la dispoziție și un amalgam de accesorii pe care urma să le prezentăm publicului, împreună cu  Ina Talpă, proprietara Bronette am decis să mizăm pe un concept minimalist în stil ”Old School„. La realizarea look-urilor am utilizat cele mai frumoase cămăși oversize semnate de VIGGO MOLDOVA, pe care le-am asortat cu șosete fashionable by MILLOMANIA.MD, ochelari cu stil  by  FELICIA OPTIC CENTER și desigur încălțăminte pe potrivă, marca OLSA SHOES. 

  Acum, având lista de branduri, fiecare dintre voi poate reproduce o ținută similară cu cele prezentate pe podiumul MFD… dar să nu uitați de fustă sau pantalonul scurt ! )))))

  Lăsăm glume de-o parte și continuăm să discutăm despre tendințele actuale ale modei, în materie de accesorii. Așa dar:

 – Lanțurile
  Lanțurile nu intenționează să cedeze pozițiile, rămînând a fi unele dintre cele mai  stylish accesorii și-n anul 2021. Sunt la modă atât modele supra dimensionate cât și prototipurile subțiri, purtate în layering-uri sofisticate.  În top sunt atât lanțuri metalice argintii cât și aurii, inclusiv modele bicolore și cele de plastic.

  Drept sursă de inspirație vă propun să revizuiți colecțiile, atât cele feminine cât și cele masculine, ale marilor case de modă ”Versace„, „Dior„  și ”Valentino”. 

  –  Cerceii ”Hoops„
  Cu certitudine putem susține că ”Hoopse” sunt cei mai universali și atemporali cerceii. Acest model a făcut ravagii în rândul vedetelor  în  anii ’90 și își păstrează actualitatea până în prezent. Un model versatil,  ușor de integrat atât în ținute minimaliste clasice cât și în styling-urile structurate cu alură casual.  

  – Layering-ul  de accesorii și prototipurile masive
 Dacă ați decis să purtați în acest sezon  accesorii atunci acestea  trebuie să se vadă de pe cealaltă parte a străzii. ))) Cerceii voluminoși, inelele supradimensionate, pandativele combinate  și  brățările  masive  vor scoate din anonimat ținutele neinspirate și simpliste.

  Spre exemplu brățările le puteți purta direct peste mâneca puloverelor sau peste mănuși, iar lanțurile subțiri aurii și argintii pot fi combinate, și purtate concomitent peste puloverele de lână sau helance.

  –  Perlele
  Perlele sunt în TOP-ul celor mai stilate accesorii ale sezonului rece FW 20-21.  ”Dior„, „Dolce & Gabbana”  și „Chanel” sunt doar câteva dintre brandurile celebre ce ne propun brățări, coliere, inele și  cercei decorate cu perle. Sunt recomandate atât mărgelele cu o suprafață perfect plană cât și formele asimetrice.

  Pentru a da o notă modernă și originală  ținutelor de sezon, completați-le  cu șiraguri de perle, îmbinate cu lanțuri  și salbe de mărgele colorate.  NOTĂ: Moda actuală permite asortarea perlelor nu doar la ținutele clasice și elegante ci și la outfit-urile casual din denim sau tricot. 

  –  Pietrele colorate
  Cerceii și inelele cu pietre mari multicolore au devenit preferatele femeilor cu stil. Expresive și epatante, bijuteriile cu pietre colorate, vor da tonul ținutelor monocrome. Iată un exemplu demn de urmat !)))

  Vă mulțumesc că ați ajuns până la finalul articolului. Sper că ați aflat lucruri interesante și v-ați  luat doza de inspirație. Nu uitați să distribuiți postarea, ca să vadă și prietenele voastre ce se poartă în noul sezon. Cu drag Ylianna Danko, stilistul vostru personal !!!

 

Text: Ylianna Danko

Sursă foto: Alex Morguci