Gabrielle Bonheur  Chanel este considerată una dintre cele mai mari creatoare de modă ale secolului XX, femeia care a revoluționat lumea modei, schimbând cursul istoric al acesteia. Astăzi jurnaliștii o citează, pasionatele de modă din întreaga lume o admiră, iar designerii se inspiră din creațiile care îi poartă numele. Însă, până la Chanel ea era Coco, o domnișoară modestă cu o voce incontestabilă.

Pe scurt despre film: Coco Chanel s-a născut într-o familie săracă, iar după moartea mamei sale, a petrecut șase ani în orfelinatul bisericii catolice Abbaye d’Aubazine. Apoi frecventează colegiul ”Notre Dame la Moulins”, unde învață să coase.

La 18 ani apare în lumina reflectoarelor la cafeneaua “Moulins La Rotonde”, în calitate de cântăreață. Concomitent lucrează într-un magazin de stofe la „Maison Grampayre”. Se spune că pseudonimul COCO ar veni de la melodiile pe care Gabrielle obișnuia să le cânte: “Qui a vu Coco?” și “Ko-Ko-Ri-Ko”. Deci, când face primii pași în lumea modei în calitate de creatoare de pălării și cum a reușit să anticipeze  dorințele și gusturile femeilor din timpul său aflați din filmuleț. Enjoy it!936full-coco-before-chanel-poster

Vezi TRAILER-UL aici:

Vizionează filmul integral, tradus în limba rusă AICI

Vizionează filmul integral, în limba franceză subtitrat în română  AICI

Data lansării: 25 septembrie 2009 (Statele Unite)
Premii: Premiul César pentru cele mai bune costume