Irina Rimes este una dintre cele mai apreciate și urmărite personalități ale proiectului televizat ”Fabrica de Staruri„, ediția a III-a internațională. Cunoscută mai mult peste Prut, decât în țara natală, tânăra interpretă continuă să minuneze lumea cu vocea ei incontestabilă.

 Recent a revenit în Moldova pentru câteva zile, moment pe care nu-l puteam trece cu vederea. Am invitat-o în oras, ca să ne amintim de timpurile frumoase din perioada proiectului, pe când îi selectam cu drag fiecare ținută pentru scenă. Fără ezitare, Irina a acceptat. Despre carieră, modă și secretele ei de frumusețe,  aflați din acest interviu.

– De unde vine pasiunea față de muzică și când ai început cariera muzicală?

– Nu-mi amintesc  exact, știu doar că am urcat pe scenă în premieră la vârsta de 5 ani. Tatăl meu obișnuia să cânte la chitară pentru oaspeții care veneau la noi… cred că mi se trage de la el. 

Un lucru este cert, eram un copil creativ. Compuneam poezii încă de prin clasa I-a. Scriam despre țară, copilărie, casă, părinți  și uneori cântam la mici concerte organizate de primărie în satul natal. Într-o zi, o doamnă care lucra la Căminul Cultural a venit la părinții mei și le-a zis „Fata asta are talent”. I-a convins să mă lase în grija ei și să mă ducă la Soroca, un oraș aflat la 40 de kilometri distanță, unde exista un fel de studio muzical pentru copii. Practic de aici a și pornit totul. 

– În cadrul proiectului televizat ”Fabrica de Staruri” ai avut oportunitatea de a lucra în premieră cu o echipă mare de stilişti. Această experiență ți-a schimbat cumva concepțiile despre frumusețe, modă și stil?

– Cu siguranță! Dar nu realizam atunci, pentru că noi, participanții, eram prea preocupați de prestația noastră pe scenă. Atunci nu prea ne interesa ce purtam și cum ne îmbrăcau stiliștii, decât dacă ne deranja ceva. Însă, după Fabrică am înțeles că am învățat multe fără să-mi dau seama. Mă îmbrăcam pentru vreun concert și imediat auzeam vocea ta sau a Rodicăi în subconștient “asta nu se pretează aici” sau “ haina asta nu se potrivește cu pantofii ăștia”.

Dacă revizui galeriile tale foto îți dai seama rapid cât de imprevizibilă ești. În unele poze apari în ipostaze foarte sexy, iar în altele adopți un stil casual foarte rebel. Care este totuși stilul vestimentar care te reprezintă cel mai bine? 

– Nu știu, depinde de starea emoțională… Oricum, părerea mea este că un artist trebuie să fie divers, desigur într-o cronologie strategică.

– De regulă după ce criterii îți alegi ținutele de scenă?

– Până acum obișnuiam să mă îmbrac în ce mă simțeam mai bine, având în vedere că stilul meu era pop rock ce îmi permite sa mă îmbrac rebel sau casual. Însă, de când mi-am început activitatea în România, mi-am schimbat direcția muzicală, respectiv și stilul vestimentar s-a schimbat. Nu știu ce o să port în viitor pe scenă, dar presupun că va fi o surpriză și pentru mine.)))

– Care sunt secretele tale de frumusețe? 

– ”Vitamina A” uleioasă, în locul cremei de noapte și ”Vitamina E” uleioasă, în locul cremei de zi.  Inclusiv odihna, pacea în familie și înainte de toate, DRAGOSTEA în toate formele ei!

– De când ești în România ce s-a întâmplat notabil în cariera ta?

– Totul! Mi-am schimbat stilul, am început să lucrez la un alt nivel. Am trecut prin câteva etape grele ca să ajung unde sunt acum. Însă, ceea ce urmează să se întâmple în viitorul apropiat merită tot efortul!

– Cine te acompaniază de regulă la shopping?

– Nimeni! Îmi place să analizez mult până  găsesc haina perfectă, de aceea, merg singură la cumpărături. 

– Știu că înainte îți realizai hainele la comandă în atelierele de croitorie. Acum unde obișnuiești să faci shopping și care sunt brandurile tale preferate?!

–  Nu am branduri preferate. Și apoi, acum nu-mi cumpăr haine de scenă, ci doar ținute comode și practice pentru fiecare zi, de aceea nu mai apelez la croitor.

– Fiecare femeie are o slăbiciune față de anumite piese vestimentare sau accesorii. Care sunt ale tale?! 

– Accesoriile pentru cap cum ar fi pălăriile, șepci, diferite coronițe din flori, pene sau din mărgele.

Text: Ylianna Danko

Sursa foto: IrinaRimesOficial