Maga Umkhaev, unul dintre cei mai populari și apreciați fashion bloggeri din Rusia, în prima sa vizită la Chișinău a reușit să cucerească publicul cu simplitatea și comunicabilitatea sa. În cadrul evenimentului ”Publik Talk with Maga Umkhaev”  autorul blog-ului ”Maga MGD” a povestit despre propriile experiențe, impresii și a răspuns cu plăcere la toate întrebările adresate de invitații serii.

DSC_1830– Cum un blog poate căpăta popularitate?

– Ca să creezi un blog trebuie să ai propriul stil. Personal încerc să experimentez, pentru ca să-mi surprind permanent cititorii. Popularitatea blog-ului meu în mare parte se datorează ședințelor foto creative. Totodată trebuie să recomanzi doar acele produse care într-adevăr le consideri valoroase și care merită atenția publicului. Nu am înțeles niciodată acei bloggeri, care de dragul banilor, reclamează cele mai inutile lucruri.

maga-mgd-blog-of-fashion-and-lifestyle-690x1035– Se plătește blogging-ul?

– Cel puțin în Rusia se câștigă destul din bine și sunt persoane concrete care au reușit să transforme blogging-ul într-o afacere profitabilă. Deci, dacă dorești să obții ceva în viață, atunci trebuie să muncești mult și să mergi ferm spre țelul tău.

– Crezi că scandalurile și bârfele îți aduc popularitate?

– Scandalurile în totdeauna au avut popularitate. Cu cât mai deschis și direct ești, cu atât mai apreciat ești de cititorii tăi, dar trebuie să existe o limită, pentru a nu transforma critica profesională în critică personală. Eu sunt un om discret și nu-mi impun propria părere.

Gap-Style-by-Maga-MGD-4 – Ce opinie ai despre logomanie?

– Am avut o perioadă în viață când eram fixat pe lucruri de marcă și făceam economii considerabile, doar pentru ca să-mi cumpăr un articol vestimentar semnat de un brand celebru. Făceam acest lucru  doar că să le demonstrez celor din jur că-mi permit. În schimb acum mi-am schimbat viziunile. Cred că un produs trebuie cumpărat pentru aspectul estetic plăcut și calitate, nu pentru că este semnat de o marcă bine cunoscută. Ne ținând cont de asta nu critic adepții logomaniei, întrucât fiecare persoană are propriile idei și concepții.

– Crezi că merită să trăiască un brand după moartea creatorului?

– Fiecare casă de modă are o istorie și un stil individual care merită să trăiască veșnic, iar designerii care vin în fruntea acestor case de modă, sunt obligați să urmeze același concept. Anume din acest motiv sunt aleși acei designeri, care nu au propria afacere și nu s-au realizat pe plan profesional. Schimbul periodic al acestora nu e legat de faptul că unul lucrează mai bine decât celălalt, ci pentru că acesta mai devreme sau mai târziu să nu-și impună propriul stil și condiții de colaborare.

yxr1LO5UVtY– Ce opinie ai despre feminizarea bărbaților?

– Ador domnișoarele care poartă ținute boy-friend style, dar urăsc bărbații care tind să arate ca o femeie. Bărbatul trebuie să rămână bărbat indiferent de tendințele modei. Doar în cazuri excepționale, spre exemplu pentru o prezentare de modă sau o ședință foto îți poți permite să experimentezi, important e ca aceste experimente să nu treacă limita bunului simț.

– Fiind prezent la show-urile Fashion Week, ce opinie ai despre ținutele în care se afișează o mare parte din invitați?

– Există o categorie de persoane, care au un comportament și un aspect destul de hazliu, spre exemplu bărbați care fumează lent sau imită faptul că vorbesc la telefon, doar pentru ca să iasă cât mai bine în poze. Cu toate acestea, sunt personalități mega stilate, a căror ținute te inspiră și-mi pare rău că anume aceste combinații vestimentare nu sunt propuse ca exemplu pe paginile revistelor sau blog-urilor.

5-DSC_1925– Cum ți sa părut orașul Chișinău și ce impresii ai despre stilul fetelor din capitala Moldovei?

– Chișinăul mi s-a părut un oraș destul de drăguț cu lume comunicabilă și foarte deschisă. În schimb m-au frapat câteva apariții în cluburile de noapte de la voi. Ca și în Rusia aveți o categorie de fete care încearcă să arate mai frumos decât le-a creat mama natură.

Fotografii preluate din arhiva personală a blogger-ului.