Începem săptămâna cu o știre pozitivă, care cu certitudine va bucura toți pasionații stilului etno.

De curând, în domeniul fashion autohton a răsunat două nume noi. Este vorba de tânărul designer vestimentar,  Maria Moscalu și femeia de afaceri, Valentina Alexa.  Colaborarea celor două basarabence a făcut posibilă crearea unei linii vestimentare, ce promite să epateze și să impresioneze.

Colecția  “Ethno Paris” este o fuziune dintre nou și vechi, dintre simplitate și autenticitate. O colecție feminină ce îmbină originalitatea elementelor  etno și eleganța  stilului parizian.  Aceasta urmează să fie lansată oficial în noiembrie, la Iași, în cadrul festivalului de modă Kasta Morrely Fashion Week !!!
În pofida croiurilor simpliste, colecția se remarcă printr-un  melanj de elemente decorative tradiționale, cum ar fi  broderia,  croșeta, mozaicul și pictura, toate executate manual cu multă migală.

Floarea, unul dintre cele mai vădite motive tradiționale românești, se regăsește în toate creațiile tinerilor designeri. În popor se spune că acest  detaliu decorativ poartă noroc, prin urmare  cine  va îmbrăca haine  cu motive florale va fi ferit de ghinion.  Nu știu dacă este adevărată sau nu această zicală, însă urez succes tinerilor designeri și fie ca acest început să fiu unul pozitiv !!!