Cu certitudine mulți au vizitat orașul istoric Firenze, Piazza della Signoria fiind una dintre cele mai importante zone turistice. Însă, puțini știu că muzeului „Gucci„ se află în apropierea centului cultural ”Vecchio Palazzo„ – punctul originii și a istoriei Republicii florentine.

 Fiind în vacanța de vară în Italia, nu puteam pierde ocazia de a-l vizita. În acea perioadă muzeul găzduia o expoziție excepțională, intitulată „Icon Store”. Ediția „Icon Collection” cuprinzând modele exclusive, care au scris istoria brand-ului. Printre exponatele muzeului se numărau celebrele genți „New Jackie” și ”New Bamboo„, precum și mocasini clasici, rochii și eșarfe cu printuri florale. Toate obiectele expuse având menirea de a povesti despre activitatea și talentul indiscutabil al creatorului Guccio Gucci.

   Amatorii de cărți pot găsi în incinta muzeului o librărie ”Gucci Bookstore” inaugurată în septembrie 2011. Spațiul literar și-a stabilit imediat autoritatea, printr-o selecție de publicații contemporane și de epocă. Cărți despre artă, modă, fotografie, cinema, arhitectură, dar și cărți despre design, grafică, și ilustrații. Librăria oferă servicii exclusive, cum ar fi: căutarea unor cărți greu de găsit, transferuri de cărți din toate colțurile lumii și livrarea gratuită la domiciliu (doar în orașul Firenze). În același spațiu, poți găsi un magazin de cadouri. Aici vizitatorii au posibilitatea de a cumpăra obiecte de colecție, cum ar fi: lumânări parfumate, semne de carte, genți, cărți poștale, creioane colorate, bomboane de ciocolată, inclusiv iPad-uri, toate cu inscripția mărcii ”Gucci Museo”.

Vezi toată galeria foto AICI

Text: Ylianna Danko

Adresă: Piazza della Signoria 10, Firenze It / www.guccimuseo.com