Muzeul de Textile din orașul Prato, IT și Fundația brand-ului ”Gianfranco Ferré” au organizat o expoziție extraordinară, intitulată ”Cămașa albă în viziunea mea”. Această expoziție a fost adusă în omagiu creatorului de modă Ferré, conceptul căreia este de a prezenta cămașa albă ca pe o adevărată paradigmă a stilului său. Astfel organizatorii au încercat să dezvăluie vizitatorilor talentul indiscutabil al designerului și munca depusă pe parcursul carierei sale.

Modelul ”Canone Inverso”, colecția toamnă/iarnă 1986.

 

În muzeu au fost expuse 27 de cămăși albe, unele dintre cele mai reprezentative, create aproximativ pe parcursul a  douăzeci de ani de activitate. Una dintre cele mai neobișnuite creații fiind prototipul ”Calice” creat în anul 1982, iar cel mai actual fiind modelul ”Princesse„ din 2006.

Modelul ”Calice”, din colecția toamnă/iarnă 1982.

(Cămașa face parte dintr-o colecție vestimentară inspirată din duelurile cu spadă)

 

  

Modelul ”La Ronde” din colecția primăvară/vară 1993.

 

Pe fiecare parte a sălii de expoziție, au fost afișate desene tehnice, schițe și imagini editoriale din arhiva Fundației. Pe ecranul din sală fiind prezentat un sistem de proiecții cu imagini macro de desene, semnate de Ferré și o secvență fascinantă a celor mai importante prezentări de modă din 1978-2007.

 

  

Modelul ”Classic Glamour”, din colecția toamnă/iarnă  1990

 

Modelul ”Orgami„, din colecția pentru sezonul primăvară/vară 2004

 

Vezi toată galeria foto AICI

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Orice informație de www.ydanko.com poate fi preluată doar cu acordul în scris al Y. Danko. Adresați request:danko.ylianna@mail.ru

Fotografii/text: Ylianna Danko

Alte surse foto: http://ferre.museodeltessuto.it/

Locație: Museo del Tessuto

Via Puccetti 3, Prato.