Mirificul orășel Firenze, nu încetează să mă surprindă. De fiecare dată mă uimește cu clădirile mărețe, monumentele spectaculoase și galeriile sale fabuloase de artă. Fără ezitare aș putea numi acest orășel Casa Muzeelor de Modă.

  Astăzi vreau să vă povestesc despre un nou loc istoricesc, pe care în opinia mea trebuie să-l viziteze orice pasionat de modă. Este vorba de ”Galleria del Costume – Polo Museale Fiorentino din Palazzo Pitti, singurul muzeu de istorie a modei din Italia și unul dintre cele mai importante din domeniul fashion la nivel internațional.

  Muzeul etalează aproximativ șase mii de exponate: articole de îmbrăcăminte vechi și moderne, inclusiv accesorii. Aici poți admira o selecție unică de haine și bijuterii din secolul XVIII – XX, exponatele fiind reînnoite la fiecare doi/trei ani.

  Galeria deține și o serie de costume atipice de teatru și din cinematografia italiană, colecție intitulată ”Divas costume„, inclusiv fotografii a unor personalități istorice importante din secolul XX.

  Una dintre cele mai valoroase creații expuse în muzeu este mantia din satin, creată în 1902 în special pentru Donna Franca Florio. Un exponat de preț, cu o importanță majoră.

  Într-o ordine tematică sunt plasate și creațiile haute couture ale caselor de modă celebre, cum ar fi: Versace, Azzaro, Renato Balestra, Roberto Cavalli, Ken Scott, Yves Saint Laurent, Chanel, Gucci, Prada ș.a

  Articole de preț, ca rochii de seară și de mireasă, genți, bijuterii și încălțăminte din colecțiile legendare, ce au scris istoria brand-urilor.

rh6rj

Adresă: Palazzina della Meridiana di Palazzo Pitti, Firenze IT.