După multe idei scrise pe foaie și zeci de redactări, am hotărât să dedic primul articol Primer-ului. Despre importanța acestui detaliu am aflat abia anul trecut și acesta mi-a schimbat tot ritualul make up-ului și aprecierea lui.
Pentru cine nu știe, Primer-ul e baza de machiaj folosită înainte de orice produs de make-up. Aplicarea unei creme înainte de primer e o alegere individuală; personal folosesc crema întotdeauna în sezon de toamnă-iarnă și câteodată primăvara-vara. 

Sezonul rece e unul în care pielea ți se usucă din cauza vântului și a frigului, de aia o cremă e întotdeauna binevenită. În schimb în sezonul cald începe un adevărat mecanism de declanșare al uleielor din piele și crema nu mai este obligatorie.

Beneficiile esențiale ale primer-ului:

  1. Machiajul va dura mult mai mult – Primer-ul are capacitatea unică de a completa liniile fine și ridurile feței.
  2. De obicei, mai ales dacă tenul e gras, după o scurtă durată, fața începe a străluci de parcă te-ai scăldat în ulei; primer-ul (îndeosebi unul matte) neutralizează uleiul. Astfel, fardurile nu se șterg și nu se împrăștie pe toată fața.
  3.  Produsele de make-up îmbătrânesc tenul – un Primer stopează acest proces și protejează tenul.

Există Primer-uri pentru fiecare, indiferent de tipul tenului, fie mai gras, uscat, sensibil sau cu acnee. Important e să ai un ajutor atunci când îți alegi produsele skincare și make up, așa că neapărat apelează la serviciile unui Beauty Specialist.

Recomand: 
Laura Mercier e brand-ul care a introdus Primer-urile și oferă o gamă vastă de produse. Eu folosesc ”Oil Free” (fără ulei) – alegerea perfectă pentru un ten gras. Pe lângă asta, linia oferă și primer hidratant, radiant (în culoare universală și bronz), cu minerale, unul SPF 30 și unul standard.

Make Up Primers

 

Altele două Primere pe care pielea mea le adoră și nu am răbdare să le cumpăr din nou sunt produse Guerlain. Cine a citit interview-ul meu sau mă urmărește pe Instagram/Incroyable Poetry știe – ”Guerlain„ e iubirea vieții mele; no kidding. Primerele sunt ”Meteorites si L’or” (care a fost relansat câteva luni în urmă). Amândouă au caracteristici unice care o să bucure orice ten.

  1. ”Meteorites„ conține perle roze care, combinate cu un gel răcoritor și micro-paiete, creează o bază mătăsoasă și mai mult decât minunată. Redă tenului un glow sănătos și proaspăt.
  2. ”L’or” – după cum cred ca v-ați dat deja seama – conține aur. Fulgi de aur de 24 karate vor hrăni pielea, iar particulele spumante și ultra-reflectorizante, puse într-un gel hidratant vor pregăti pielea pentru machiaj și vor oferi nenumărate beneficii.

Dacă aș face un Top din produsele enumerate mai sus, atunci ar arăta așa:

  1. L’Or
  2. Laura Mercier Oil Free Primer
  3. Meteorites

Sper să vă fie de folos și aștept  sugestii despre ce ați vrea să citiți în următoarele articole. 🙂
Get your skin glowing!

Text: Simona Chitoroaga
www.incroyablepoetry.wordpress.com
@theincroyable / INSTAGRAM