La finele anului 2017, mai mulți creatori de modă de top  și designeri internaționali și-au prezentat colecțiile în România. În cadrul festivalului de modă Kasta Morrely Fashion Week  reprezentanți din Portugalia, Bulgaria, România, dar și din Republica Moldova au prezentat publicului larg cele mai noi creații.

La cea de-a V-a ediție a show-ului de modă, au participat tocmai 8 designeri moldoveni. Dornici de a cuceri publicul de peste Prut, creatorii autohtoni, au adus pe podium cele mai frumoase ținute Made In Moldova. Iată care sunt aceștia:

Berrezzo

Brandul  ”Berrezzo” a prezentat  o colecție modernă, de rochii dantelate, asortate cu geci matlasate din catifea și din  piele, inclusiv cu cape brodate manual.  Designerul, Janna Berezovscaia,  realizează îmbracăminte exclusivistă, în special pentru persoanele care apreciază individualitatea. 

Promesse by Sanda

Colecția ”Promesse”, semnată de Sanda Diviricean, cucerește iremediabil prin croiurile elegante și stofele fine. Linia vestimentară minimalistă, reprezintă o veritabilă  promisiune a fiecărei femei față de ea însăși. O promisiune de a se flata  cu ținute deosebite. 

Mândria

Brandul autohton ”Mândria„ reflectă  adevăratele valorile ale tradiției și culturii moldovenești. Toate piesele vestimentare sunt lucrate manual, fiecare ornament fiind unic, selectat dintr-o colecție imensă de broderii tradiționale.

Morphine & Lilia Caraush

Brandul  ”Morphine„ se remarcă printr-un stil atipic și extravagant.  Datorită croiurilor sofisticate și decorațiilor excentrice, brandul a reușit să cucerească rapid inimile nonconformistelor, dornice să epateze.

În cadrul festivalului a fost prezentată o colecție de rochii de ocazie, asortate cu diademe hand-made, create de bijutierul autohtonLilia Caraush.

Fortuna Sisters

Surorile Rodica și Daniela Fortună au lansat o linie de rochii exclusiviste pe podiumul festivalului.  Sunt sigură că pasionatele stilului romantic, au apreciat la justa valoare croielile feminine, broderiile și stofele vaporoase ale acestei colecții. 

Julie Anne Millinery

Iuliana Chiroșca, unica creatoare de pălării din Rep. Moldova,  a prezentat la Kasta Morrely,  noua sa colecție de accesorii, Ready To Wear. Colecția, semnată Julie Anne Millinery s-a distins prin pălării bicolore, realizate manual, ornamentate cu broderii și pompoane din lână.

Andaleya

Brandul ”Andaleya” a prezentat o colecție minimalistă și elegantă. O linie vestimentară creată în special pentru femeile moderne, care vor să se remarce prin outfit-uri feminine, în stil office.

Text: Ylianna Danko

Fotografii preluate de pe pagina oficială Kasta Morrely Fashion Week