Ca să ai o vacanță relaxantă alături de bebelușul tău, trebuie să alegi cu grijă lucrurile necesare pentru el, pe care le vei lua cu tine. Există câteva obiecte importante, care nu trebuie să lipsească din geanta de voiaj din simplul motiv că îți vor fi de folos și te vor feri de mici incidente și situații neplăcute. În acest scop stilista Ylianna Danko și micuța Anika vin cu câteva sugestii utile.
1. Unul dintre cele mai importante lucruri în geanta bebelușului este pălărioara. Aceasta va proteja capul micuțului de soarele arzător și temperaturile ridicate. Optează pentru pălărioare realizate din paie sau bumbac, eșarfă ori basma.
DSC_0066
2. Nu irosi banii inutil pe costume de baie pentru că scutecele pentru apă sunt tot de ce au nevoie copiii în această perioadă. Astfel vei fi liniștit că nu te trezești cu vreo surpriză plutitoare și părțile intime sunt protejate de nisipul de pe plajă și murdăria din apă. Sunt la fel de comode și practice ca scutecele obișnuite și au relativ același preț.
3. Dacă copilașul deja se deplasează de sine stătător atunci ar fi cazul să-i procuri o pereche de saboți de plajă. Aceștia îi vor proteja piciorușele pe nisipul fierbinte, scoici sau pietriș. Sunt o investiție rațională, deoarece sunt dotați cu găuri pentru ventilație optimă, au o talpă specială care împiedică alunecarea și curea de sprijin pentru călcâi.
4. Pielea copilului este foarte fină și sensibilă, de aceea necesită o îngrijire specială. Astfel cremele de protecție solară trebuie folosite cu regularitate în timpul zilei. Optează pentru produse naturaliste, testate dermatologic, concepute pentru copii. Ca să fii mai sigură de calitatea produselor, le poți procura din magazine specializate sau farmacii.
DSC_0027
5. Pentru a respecta toate măsurile de igienă și a proteja părul micuțului de clorul din apa  piscinei și sărea de mare, procură-i o cască de înot. Mizează pentru prototipuri din poliester, pentru că sunt mult mai comode în momentul aplicării.
6. Pentru ca să ai ceva timp și pentru tine, urmează să achiziționezi micuțului tău un set de jucării pentru mare. Astfel acesta va avea ocupație, iar tu vei putea sta liniștit pe șezlong la soare.
7. Barca și aripioarele de înot vor simplifica procesul de scăldat. Cât timp micuțul se distrează plutind pe apă în barcă tu poți înota relaxat. Însa trebui să ții cont de faptul că acestea nu protează sută la sută copilul de înec, motiv pentru care necesită a fi supravegheat în permanență.
8. Geanta termică este foarte importantă, deoarece astfel vei putea păstra în siguranță la o temperatură constantă laptele micuțului, fructele și apa. Datorită baretei reglabile o porți purta pe umăr ca o geantă obişnuită, urmează doar să alegi modelul care îți place.
Text & Foto: Ylianna Danko