Salutare, tuturor pasionaților de modă de pretutindeni !

 

  În ultima perioadă am recepționat o serie de  mesaje din partea mai multor bărbați, care s-au arătat indignați (în sensul bun al acestui cuvânt), că postez mereu doar publicații despre moda feminină și prea puțin vorbesc despre ce ar trebui să poarte și bărbații. Așa că astăzi voi dedica un articol sexului tare.

  Drept sursă de inspirație a postării  am hotărât să fie Pitti Uomo – unul dintre cele mai importante evenimente destinate bărbaților, pasionați de modă și stil. Pentru că, dacă vorbim despre  lansarea la nivel internațional a unor trend-uri în moda masculină, atunci  Pitti Immagine Uomo este punctul esențial de reper.

 Fiind prezentă  la ediția  #pittiuomo97  am analizat cu atenție fiecare look de street style, iar cu ajutor unor surse suplimentare, am definit rapid cele mai  notabile tendințele în moda masculină, valabile pentru  anul 2020. 

  Inspirația se conturează din piesele cele mai vizibile, adoptate în combinații diverse, de către trendsetterii prezenți la acest eveniment.  Așa dar, să începem !

  Imprimeuri florale – Sincer, sunt împotriva feminizării stilului masculin, dar nu și împotriva  print-urilor inspirate din floră. Important  să fie stabilită o limită a bunului simț. O cravată, o batistă de buzunar, o eșarfă și chiar o cămașă cu imprimeu floral ar constitui  accentul ideal într-o ținută sobră. 

  Influențele militare – par a fi o sursă inepuizabilă. În pofida faptului că acest stil are o paletă cromatică restrânsă, ținutele de inspirație army se remarcă prin individualitate și aplicații bogate.

  Denimul – este cu siguranță un trend atemporal. Acesta reprezintă o piesa de bază în  majoritatea ţinutelor masculine, indiferent că este vorba de ţinute smart-casual sau country style.

  Gențile –  sunt accesoriile care te eliberează de buzunarele aglomerate. Știu că mulți  sunt împotriva acestora, dar zilele în care îți îndeși telefonul, cheile și portofelul  în perechea preferată de pantaloni trebuie să se termine, odată și odată. La  #pittiuomo poți admira cele mai bune ținute masculine, asortate cu genți, însă la ediția din acest an am observat că gențile mini, modelele tip poștaș inclusiv cele  tip curea au prins popularitate. Modele versatile, care îți vor face viață mai organizată !!!

  Eșarfele și fularele – își fac simțită prezentă în stilul masculin mai bine de  2000 de ani, cu toate astea  ele rămân a fi accesorii controversate pentru mulți bărbați. Acestea  sunt confecționate dintr-o paletă largă de țesături,  diferențiindu-se în funcție de sezon și dimensiuni. Dacă nu ai purtat niciodată eșarfe, atunci e timpul să începi chiar acum. Cu ajutorul lor vei  descoperi noi abordări  stilistice,  ce te vor scoate din anonimat. 

   Imprimeuri dungate – sunt cele mai banale imprimeuri pe care le vei găsi la majoritatea costumelor, dar cu care poți crea cele mai  complexe outfit-uri. Acestea sunt în diverse scări, de la cele mai înguste, până la cele mai late și cu diverse direcții de orientare. Tot ce trebuie să faci este să lași frâu liber imaginației și să experimentezi. 

  Carourile –  sunt un imprimeu care nu necesită niciun compromis, aflându-se la granița dintre elegant și casual. Dacă vrei să duci o ținută simplă într-o zonă mai stylish, atunci îndreaptă-ți atenția spre articole de îmbrăcăminte cu  carouri colorate.

  Country Style – o abordare neconvențională în timpurile noastre. Dacă în dulapul tău găsim nenumărate perechi de jeanși, cămăși în carouri, ciocate și alte articole în nuanțe pământii, atunci adună-le într-un styling structurat, completat cu un poncho sau o geacă din piele, cu franjuri.  Nu uita și de pălăriile tipice acestui stil și alte accesorii, care te vor ajuta să adaugi un plus de autenticitate outfit-urilor tale de sezon!

   Stilul sport – sa format la începutul secolului al-XIX-lea și cu fiecare an devine mai popular. Acesta a invadat, în sensul direct al cuvântului, atât moda masculină cât și cea feminină și asta pentru că este un stil relaxat și comod, care permite celui ce îl poartă să se miște fără restricții. Astăzi e ceva normal să vezi pe stradă o ținută în stil eclectic, ce îmbină elemente clasice și motive sport.

  Articolele din piele – sunt piese de rezistență în garderoba unui bărbat modern…. și ăsta e cel mai important lucru pe care  trebuie să-l știi, atunci când îți vei alcătui o ținută stylish în sezonul de primăvară !!!

  Influențele safari – sunt  ultima oprire a articolului de astăzi. O  abordare naturală de culori pământii, nasturi din lemn, finisaje din piele, pene și  imprimeuri inspirate din faună. Această tendință este caracterizată de materialele  texturate cu o personalitate aparte .

  Dacă ai ajuns până la finele acestui articol îți vei da seama rapid că moda nu s-a schimbat semnificativ în 2020, din contra vei înțelege că a avut loc un simplu  upgrad. Cu toate astea sper că ai aflat ceva util și interesant. 

Text: Ylianna Danko

Sursă foto: www.google.com