Luna ianuarie este pe sfârșite, așa că a venit timpul să identificam tendințele sezonului cald, primăvară-vară 2019. Analizând marea majoritate a colecțiilor, celor mai cotate branduri, am constat că moda trecutului influențează semnificativ  tendințele acestui an. Pentru că sunt o multitudine de recomandări, am decis să le împart în câteva articole, în care vă voi vorbi despre  imprimeuri, culori, croiuri și elemente decorative. Iată primele 5 direcții stilistice, care te vor ajuta să creezi o garderobă cu stil !!! 

  Aplicații florale

  O direcție stilistică readusă din trecut în moda feminină  modernă, sunt aplicațiile masive, în formă de flori stilizate. Acestea se poartă  în loc de broșe atât la rochii, costume, bluze, pulovere  cât și la paltoane.  Drept inspirație îți pot servi creațiile Chanel, Miu Miu,  Marc Jacobs și Calvin Klein. 

  Drapaje

  Accentuează-ți formele siluetei prin intermediul hainelor cu drapaje. Mizează cu încredere atât pe piese vestimentare drapate integral cât și parțial în zona taliei, la mâneci, sau lateral în zona șoldurilor. Analizează  colecțiile Mugler, Atlein, Gucci, Sport Max, Dolce & Gabbana sau Unravel , ca să înțelegi mai bine ce modele se poartă în acest an. 

   Pliseurile

   Putem declara cu ușurință că pliseurile sunt o tendință vintage, readusă din nou în atenția pasionaților de modă.   Dacă nu-ți permiți o haină fashionable ,  semnată de Chloe, Burberry, Fendi, Valentino sau  Givenchy, atunci caută  prin garderobele bunicilor și a mamelor rochii și fuste plisate, pentru că sunt sigură că vei găsi ceva pe potrivă.  Ca să fii în pas cu moda și să creezi un styling structurat, asortează această haină ”demodată”  cu accesorii  moderne, în nuanțe intense.

  Volane masive

  Romantismul și fluiditatea hainele cu volane își păstrează actualitatea și în sezonul cald SS 2019. Sunt la modă toate tipurile de volane, în mod deosebit cele supradimensionate.  Femeile modeste, care nu vor să atragă prea multă atenție pot purta haine cu volane în nuanțe neutre sau în clasica combinație alb-negru, iar cele mai curajoase și nonconformiste fashioniste  pot miza pe piese de îmbrăcăminte în tonuri intense de roz bombon,  cum ar fi cele din colecțiile Marc Jacobs sau Gucci.

  Fundele supradimensionate

  Nu mă pot declara o fană înrăită a fundelor, dar trebuie să recunosc că-mi plac abordările stilistice  propuse  de Richard Quinn, Moschino și Valentino,  în care persistă acest element decorativ. Dacă nu ai nici o haină similară, atunci încearcă să reproduci vreo fundă și să o aplici pe post de decor la o eventuală rochie sau o  fustă tip creion. 

Va continua…

Text: Ylianna Danko

Sursă foto: www.vogue.com