Îmi place la nebunie să inspir oamenii cu lucruri utile și știri pozitive, motiv pentru care aleg cu mare grijă subiectele pe care urmează să le abordez pe blog. Cu toate astea,  nu puteam trece cu vederea această noutate tristă, pe care vreau să o împărtășesc cu voi.

  Pe 3 aprilie 2020, s-a stins din viață celebrul designer italian de încălțăminte, Sergio Rossi.  De-a lungul celor 50 de ani de carieră, maestru a reușit să construiască un adevărat imperiu, încălțămintea ”Sergio Rossi„, devenind  întruchiparea calității Made In Italy

  Cel mai trist este faptul că Rossi a fost un luptător activ  împotriva virusului  COVID-19, oferind sume impunătoare spitalelor italiene, pentru a lupta cu epidemia… iar la final a devenit victima acesteia. Maestru a murit la vârsta de 85 de ani, într-un spital din oraşul natal San Mauro Pascoli, din provincia Cesena. 

 Sergio Rossi s-a numărat printre  fondatorii cartierului de încălţăminte de lux pentru femei în regiunea Forli şi Cesena, creațiile sale fiind purtate de multe staruri internaţionale, cum ar fi Jennifer Lopez, Sharon Stone, Madonna, Taylor Swift, Priyanka Chopra Jonas, Lady Gaga și chiar  Kaley Cuoco.

  Brandul de încălțăminte a devenit  cunoscut la nivel mondial în anii ’60, după o serie de colaborări spectaculoase cu Dolce & Gabbana, Azzedin Alaya și Gianni Versace. În acea perioadă Sergio Rossi oferea pantofi pentru fashion show-urile acestor case de modă.

  Acum am devenit mai săraci, pierzând un veritabil om de artă, care a oferit generației noastre mai mult decât încălțăminte…să-i fie țărâna ușoară !!!

 

Text: Ylianna Danko

Sursă: www.lastampa.it