Salutare dragii mei pasionați de modă. Sper mult că sunteți bine și în pofida situației critice și carantinei, nu încetați să vă informați și să gândiți  pozitiv.

  Astăzi vreau să împart cu voi o știre bestială, care nu poate decât să ne bucure. Ținând cont de situația devastatoare în care se află la moment Italia, mai multe case de modă  s-au solidarizat, oferind donații impunătoare laboratoarelor și spitalelor italiene, pentru a combate criza creată de virusul ucigaș.

  Una dintre cele mai considerabile donații a fost făcută de Giorgio Armani. Celebrul creator de modă a dat dovadă de un un gest de mare solidaritatea, donând  1 milion și 250 de mii de euro spitalelor din Italia,  pentru a ajuta la gestionarea urgenței, provocate de Coronavirus. Banii au fost donați spitalelor din Milano și Roma  –  Luigi Sacco, San Raffaele, Istituto dei Tumori din Milano și  Spallanzani din Roma.  Anunțul a fost publicat pe pagina oficială a brandului. 

  Nici casele de modă Etro și Dolce și Gabbana, nu au rămas indiferente, donând o sumă impozantă Laboratorului de Microbiologie și Virologie al Spitalului Luigi Sacco din Milano (condus de profesoara Maria Rita Gismondo).  Dolce & Gabbana a mai făcut o donație importantă și Universității ”Humanitas„, finanțând un studiu coordonat de imunologul Alberto Mantovani, care vizează clarificarea răspunsurilor sistemului imunitar la Covid-19.

  Cursa pentru solidaritate nu se oprește aici, brandul  Bvlgari  aprovizionând  Institutului Național de Boli Infecțioase din Roma cu un sistem microscopic modern. Acum, echipa de cercetători poate lucra cu cele mai avansate instrumente tehnologice, accelerând obținerea rezultatului. 

  De asemenea, brandul italian Manila Grace și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini lupta împotriva Coronavirusului, donând 5 euro pentru fiecare chitanță emisă în magazinele sale către Departamentul de Boli Infecțioase al ASST FBF Sacco.

 Cu această notă pozitivă închei articolul. Îmi doresc mult ca aceste donații să fie într-adevăr utile și cât mai curând posibil să revenim la un regim normal de viață. 

Cu drag, Ylianna Danko !!!