E primăvară, timpul perfect să construiești o garderobă cu stil pentru sezonul cald.

  Cu acest îndemn pozitiv, te invit să descoperi topul celor mai stylish culori ale anului 2020, cu ajutorul cărora vei putea crea outfit-uri demne de admirație.

  Paleta pe care ți-o prezint astăzi, este recomandată  de către ”Pantone” – arbitrul mondial al culorilor. Aceasta variază între derivatele tonurilor de  roșu și albastru – nuanțe intense cu care vei crea combinații multicolore extrem de expresive.

Să începem !!!

  Grape Compote

   Ador această culoare intensă, ce mi se asociază involuntar cu florile de liliac sau compotul de struguri.  Această nuanță rece se va asorta perfect cu tonurile de roșu, roz pastel, corai sau galben. 

  Cuban Sand 

  O culoare plăcută ce reflectă căldura și șarmul nisipului cubanez. O nuanță iconică, ce va completa garderoba oricărei femei, indiferent de vârstă, statut sau domeniu de activitate. 

  Fiery Red 

  Institutul ”Pantone”  susține că echivalentele acestei culori  sunt căldura, curajul, sex appeal-ul și energie pozitivă. Mai simplu vorbind , o culoare vibrantă imposibil de ignorat.

   Tanager Turquoise

   O culoare ce emană  prospețime, liniște și energie în același timp.  Puteți pleda pentru ținute monocrome în tonuri de turquoiese, dar și combinații coloristice îndrăznețe, cum ar fi turquoise în ansamblu cu orange, galben, roz fucsia, maro, roșu sau verde crud. 

  Flame Orange

  Se asociază cu un apus radiant sau o  flacăra luminoasă. Este o culoare puternică, dar nu copleșitoare, așa că îndrăznește să porți măcar un accesoriu într-o nuanță vibrantă de portocaliu. 

  Storm

   ”Pantone” asociază această culoare cu o furtună ce captivează cu profunzimea sa sofisticată. Este o culoarea  rece ce poate fi asortată cu alb, nude, galben, roșu, verde electric, albastru turquoise, portocaliu, inclusiv cu tonurile neutre de gri.  

  Oyster Mushroom

  Tonurile neutre de gri perlat reprezintă rezistență, putere și seninătate. Este o culoare minunată recomandată garderobelor capsule profesionale, dar care poate funcționa și în outfit-urile cotidiene.

  Classic Blue

  Este culoarea reprezentativă a acestui an  (VEZI DETALII AICI).  O nuanță profundă, asemeni unui  veritabil evocator al apelor vaste, infinite și adânci. 

  Rose Brown 

  Acest ton minunat de burgundy  este asemeni vinului fin. Aceasta culoare se încadrează perfect atât în garderoba masculină cât și cea feminină. Ea poate fi asortată cu tonurile de nude, alb, diverse tonuri de albastru, galben, roz pastel, gri perlat și  verde kaki.

  Heritage Blue 

  Această culoare vorbește despre tradiție, încredere și continuitate. O nuanță  atât vie, care va scoate din anonimat orice ținută. 

  Blossom

  O nuanță delicată, moale și feminină, asemeni unei flori cu petale roz, extrem de fine. Deși pe cont propriu pare a fi o culoare romantică, în combinații cu alte nuanțe poate căpăta cu totul altă alură, una mai sofisticată și extrem de stylish. 

  Bossa Nova 

   În acest an, în topul celor mai stilate culori, se regăsesc mai multe nuanțe de roșu, printre care și ”Bossa Nova„. Un roșu brun profund,  ce va completa cu succes atât garderoba unei femei cât și a unui bărbat nonconformist. Cele mai reușite combinații coloristice ar fi cu albastru, galben, alb, nude, turguoise, orange și verde intens.

   Blueberry  

    ”Pantone” asociază acestă nuanță de albastru cu miezul nopții. O culoare misterioasă și provocatoare de gânduri. 

  Blush Beauty

  Aceasta este una dintre cele mai feminine culori ale anului 2020. O nuanță luxuriantă și captivantă de corai,  ce emană luminozitate și căldură. 

  Beetroot Purple 

  Este tipul de culoare care epatează, motiv pentru care ar trebui  stăpânită în combinație cu alte nuanțe, cum ar fi cu roșu, portocaliu, negru, albastru, alb, bordo sau gri. 

  Yellow Iris 

  Galben Iris, exprimă pozitivitatea și optimismul. Această nuanță blândă de galben pastel se va integra cu succes într-o ținută monocromă, dar și într-un color blocking  structurat, totul depinde de preferințele individuale ale fiecăruia.

  Gama de culori a acestui an este una surprinzătoare… o culoare mai frumoasă ca alta. Mie îmi plac absolut toate, în  mod deosebit tonurile de albastru electric, turquoise, violet și roșu intens. Tu, ce nuanțe preferi? 

 

Text: Ylianna Danko

Sursă: www.pantone.com

Sursă foto: www.glowsly.com