Tradițional în  luna decembrie a fiecărui an Institutul american ”Pantone„ desemnează culorea care va defini anul viitor. În mod normal este selectată o singură nuanță reprezentativă, însă de această dată avem aprobarea unui mariaj neordinar   a două culori diametral opuse.  Este vorba despre neutrul  ”Ultimate Gray” și „Illuminating”,  o nuanță vibrantă de galben.

  Țin să menționez că nu este pentru prima dată când „Pantone” alege două nuanțe reprezentative. Spre exemplu  în 2016  a fost în top cea mai fină și gingașă combinație coloristică dintre albastru pastelat  și  roz pudrat – ”Serenity & Quartz Rose„, iar în acest an  Blue Classic și toate derivatele acestei culori. 

   Leatrice Eisemen, directorul executiv al institului a declarat oficial că această selecție nu este întâmplătoare, fiind inspirată din cele mai marcante  evenimente ale  anului 2020,  de la pandemia de COVID-19 la mişcarea ”Black Lives Matter„ şi protestele anti-rasism din Statele Unite. În această ordine de idei, ajungem la concluzia că aceste nuanțe simbolizează, mai mult sau mai puțin,  optimismul, speranța, puterea și gândirea pozitivă.

   Fiecare culoare are propriul aspect emoţional. Illuminating fiind o nuanță de  galben aprins  ce se asociază cu  „o rază de soare” care aduce pozitivitate, recunoştinţă şi bucurie. În schimb nuanța de gri „Ultimate Gray” se asociază cu o piatră tare, simbolizând  durabilatea și rezistența emoțională.

  Această combinație coloristcă a fost sursa de inspirație a mai multor case de modă, fiind prezentă în colecțiile:  Prada Spring Collection 2021, Dior Men Pre-Fall 2021, Balenciaga Fall 2021, Jacquemus SS 2021, Emilio Pucci SS 2021  și desigur,  Salvatore Ferragamo SS 2021.  Acum, urmează să revizuim toate colecțiile și să ne inspirăm cum să purtăm cu stil aceste 2 nuanțe !!! 🙂

Text: Ylianna Danko

Susrsă foto: www.google.com