Vestimentația este cel mai important mijloc de comunicare nonverbală cu cei din jur, iar accesoriile sunt elementele primordiale, care ne pot scoate din anonimat. Bijuteriile au menirea de-a ne reflecta personalitatea, bunul gust sau absența lui, statutul social și respectul pentru interlocutori. Aceste detaliile mărunte, trebuie alese cu grijă, astfel în cât să se preteze stilului vestimentar adoptat și domeniului de activitate.

În acest scop, Ylianna Danko, în special pentru site-ul everydayjournalism.md vine cu câteva sfaturi. Stilista vă prezintă câteva variante și vă sugerează cum ați putea implementa bijuteriile hand-made într-o ținută de oficiu.

Unele companii tratează cu mare seriozitate codul vestimentar al angajaților săi, însă în ultimul timp mediile corporative au devenit mai puțin rigide. Astfel, dacă nu se impune reguli drastice de dress-code, atunci se admite că ținută să fie completată și de bijuterii hand-made, cum ar fi un guler detașabil sau un colier de dimensiuni mici sau medii.

Acestea trebuie să fie discrete, menite să completeze ținuta și să nu atragă vădit atenția. Este recomandabil să se poarte o singură bijuterie, foarte calitativă, care să aibă o formă simplă și culori calme.

Spre exemplu: cămaşa clasică poate fi accesorizată cu un colier cu imprimeu de ziar, într-o combinație cromatică flegmatică, de negru și gri. Rochiile sau bluzele cu răscroiala gulerului rotundă, pot fi completate cu gulere detașabile în tonuri pastelate.

Descoperă  toată gama de accesorii și comandă AICI.

TO BE CONTINUED…

__________________________________________________________________________________________________________________________

Sincere mulțumiri Dianei Bodnarenco și fondatoarelor site-ului FashionBobor.com pentru implicare.

Fotograf: Aidonera Photography

www.facebook.com

Modele: Sofia Palade și Hellen Monroe