După mai bine de două secole papionul își păstrează actualitatea și rămâne a fi unul dintre principalele accesorii în garderoba bărbătească. Datorită popularității sale, acest element vestimentar a devenit sursă de inspirație pentru mulți meșteri, ce produc modele de o calitate proastă. Drept rezultat astăzi putem găsi în vânzare papioane cu sisteme de închidere pe bază de elastic și prototipuri realizate din stofe ieftine. Însă, că oricare accesoriu, papionul prevede anumite standarde și reguli de asortare.

Nu vorbesc acum de regulile rigide ale trecutului și asta pentru că papionul de-a lungul timpului a fost revizuit, redefinit și reproiectat într-un accesoriu versatil, care poate fi purtat zi de zi. În schimb voi vorbi despre tipurile și standardele esențiale.

BlackTie_BowTies

I. Există două tipuri fundamentale de papioane. Cel mai des întâlnit este modelul ”pre-tied„, care are nodul gata făcut. „Self-tie” este cel de-al doilea prototip, folosit de obicei la ocazii speciale. Acesta este desfăcut ca o cravată și trebuie să îi faci nodul de sine stătător. ”Self-tie„ este recomandat cămăşilor cu guler tip rândunică, pentru a nu expune mecanismul sau cataramă din spate a papionului.

II. Papionul de ocazie, trebuie să fie realizat din mătase naturală. Modelele concepute pentru ținutele de toamnă și iarna sunt realizate, de regulă, din semi-lână sau lână, iar cele pentru sezonul primăvară-vară, sunt confecționate din bumbac. Sunt acceptate și variantele din piele sau denim, totul depinde de locul unde vor fi purtate și cu ce sunt asortate.

b6cf7a8cf9b27efb45fe1e7cc4798d17

III. Capetele papionului trebuie să rămână mereu în afara gulerului cămășii și sub nici o formă sub el. De asemenea, este recomandabil ca lățimea papionului să nu se extindă dincolo de marginile exterioare ale gulerului, având o lungime echivalentă cu linia sprâncenelor.

IV. Variantele ”pre-tied„ trebuie să aibă un sistem de închidere foarte calitativ, cum ar fi o cataramă din metal. Acesta trebuie să fie reglabil, pentru a putea fi modificat în funcție de tipul gâtului. De regulă are o lungime cuprinsă între 32 cm și 47 cm.

Text: Ylianna Danko

Sursă foto: lenoeudpapillon.blogspot.comwww.realmenrealstyle.comwww.realmenrealstyle.com