Salutare tuturor pasionaților de modă,  cei care mi-au invadat mesageria cu link-uri și poze din noua campanie publicitară  a brandului  ”Floare”. Campania care m-a oripilat nu doar prin adunătura de haine și accesorii, din pseudo look-urile de street style, dar și afirmațiile trăsnet gen ”Prada, Balenciaga, Gucci…faceți loc,  “Floare” is back  !!!

  Primul și unicul gând care m-a vizitat în acel moment era: ”… oare câtă floare au fumat autorii acestui concept, înainte de al implementa în practică…” ?!

  Pentru că sunt unul dintre puținii oameni avizați în modă, din industria fashion locală, și pentru că nu în zadar am purtat  de nenumărate ori titlul de Digital Ambassador al brandurilor #madeinmoldova, aș vrea să-mi expun opinia  succint despre acest  proiect. 

   Să fiu clară, nu-mi stă în fire să comentez lucrările altor „specialiști”, pentru că nu-i etic, așa cum orice idee are dreptul la existență indiferent de viziune. Însă, trăind într-o societate agramată, fără cultură vestimentară… o societate pe care un număr mic de oameni încearcă de ceva ani să o resusciteze, această aberație ne propune ce ?!

  Să fim nonconformiști?! Serios??? În țara în care orice bunică poartă capot cu prin leopard pe stradă, încălțată în papuci de casă ”Floare„ ?!  E timpul să vă maturizați  și să creați idei stylish și geniale, să scoateți din naftalină valorile acestui popor și să-i impresionați pe titanii din domeniul modei… da, să-i impresionați, că avem cu ce (un exemplu demn de urmat fiind creațiile incontestabile ale Valentinei Vidrașcu) !!!

  Citez: ”Cowboy-ii din America de Nord ar avea multe de învățat de la cei din Bender„. Stiliștii din Bender trebuie mai întâi să studieze ”Teoria Culorilor„ și principii elementare de asortare stilistică, pentru că ăsta nu-i Marketing, nici PR  e o ”vomă vestimentară„ provocată de  hype-ul acestei idei. 

   Știu că sună dur, dar ăsta-i adevărul. E timpul să creșteți intelectual și emoțional, și să nu vă supărați pe opiniile obiective, care de facto au rolul de a vă ajuta, de a vă îndrepta pe nișa corectă, cea care va crea o imagine de succes. 

  Acum, hai  să revenim la întrebarea zilei: Pot sau nu papucii de casă ”Floare„ să devină un accesoriu fashionable ?! 

  Posibil… pentru că ideea de a sufla praful de pe un produs autohton e bună, o inițiativă demnă de admirație, dar începută greșit din toate punctele de vedere.  Întâi de toate pentru plagierea nerușinată  a coloanei sonore dintr-o reclamă celebră, fără să fie indicată măcar sursa.  Apoi, ”styling-ul eclectic”, care urma să fie echilibrat, structurat, stilat și cu gust. 

  În aceeași ordine de idei, rețeta secretă a succesului era una simplă. 

Ca papucii de casă ”Floare„ să devină un accesoriu statement, urma să fie promovat de Divele Instagram-ului, pasionatele de modă care au simțul esteticului bine dezvoltat, care ar fi implementat cu nonșalanță, atitudine și stil,  aceste încălțări în outfit-urile lor. Vorbesc de un gen de fashion challenge, care ar fi trezit o mai mare admirație și cu certitudine ar fi avut un impact mult mai  mare, inspirând sute de femei să poarte în continuare un produs autentic, creat din inimă, acasă !!!

 

Text: Ylianna Danko

Sursă foto:  Floare Moldova