Astăzi vorbim despre artă și modă,  mai exact despre cel mai cool Fashion Event din țară și despre organizatorii acestuia. La câtă agitația a fost în jurul acestui show feeric, cu certitudine ați auzit măcar odată despre el. 
   Cu tot respectul față de alți organizatori, dar trebuie să recunoaștem că Privé este etalonul evenimentelor mondene, în spatele căruia sunt două femei frumoase, firave și feminine, dar pline de ambiție și inspirație. Și dacă tot suntem în pandemie, și avem efectiv  mai mult timp la dispoziție, vă invit să faceți cunoștință cu Viorela Dimici  și Marina Cimbir care vă vor povesti cum a fost creat acest concept și cele mai picante detalii behind the scenes.
–  Ați îmbinat moda cu arta și ați creat cel mai stylish eveniment de modă din Moldova. Cum a fost închegată această idee genială și cum a pornit totul?
 
–  Ne este ușor să organizăm un event de genul Privé pentru că lucrăm mereu cu o echipă extraordinară, de la designer graphic și până la decorator care “dă tonul” conceptului inițiat. Suntem o echipă care își fac bine treaba și ajuta acest nou concept de evenimente să ia altitudinea necesară. Desigur, munca este de durată și în cele mai mici detalii avem nevoie de siguranța că ceea ce facem o să placă publicului larg, de aceea e foarte important să ai încredere în echipa ta pe tot parcursul pregătirilor.
–  Cum a apărut denumirea evenimentului? De ce anume ”Privé Fashion Events” ?
–  Proiectul Privé Fashion Events a apărut spontan și bine gândit din start. Denumirea probabil a fost cel mai complicat. Fiind ambele și eu și Viorela în media de câțiva ani am realizat că e necesar ca denumirea să  se asocieze în mare parte cu noi, cu ceea ce facem și ceea ce suntem de fapt. Privé presupune exclusivitate, un show de modă unic prin conceptul și mesajul pe care îl transmite. Fashion Events a fost mai ușor, pentru că era clar din start ce menire va avea proiectul.
–  Prin ce se diferențiază ”Privé” de alte evenimente de modă din MD?!
–  Privé nu promovează doar brandurile made in Moldova, este mai degrabă un proiect de evenimente conceptuale care susține și dă valoare brandurilor care își comercializează ținutele în țara noastră, atât celor autohtone cât și celor din afara țării. “Privé” este un proiect prin care se îndeamnă de a folosi imaginația în materie de vestimentație.
–  Cele 5 ediții ”Privé Fashion Events„ au fost atât de spectaculoase și cu o stilistică extrem de contrastantă. Unde găsiți inspirația și cum decurge întreg procesul de organizare?
 –  Într-adevăr cele 5 ediții au fost extrem de diferite și foarte zgomotoase. La baza fiecărui concept stă decoratorul care evident ne spune ce e real și ce nu (imaginația noastră uneori schițează și chestii care sunt ireale la moment). Inspirație e exact ceea ce avem noi în exces și să fim sincere posibil am putea încă multe ediții la rând să continuam astfel pentru că e ceea ce ne place, e ceea ce putem noi face și ceea ce vrem.
  Norocul nostru este că de fiecare dată ajungem să colaborăm cu mulți oameni talentați care ne ajută să aplicăm în practică lucruri care inițial par doar o simplă fantezie. Procesul cu toate că nu este unul ușor în schimb este interesant și pe alocuri cu detalii picante, pe unde mai pui că în proiect sunt cele mai frumoase și mai cunoscute modele de la noi.
  Noi suntem mereu mulțumite de ceea ce vedem și de felul cum de la o ediție la alta brandurile ce participă în proiect sunt din ce în ce mai bune în prezentarea colecțiilor.  Apropo… cea de-a șasea ediție promitea a fi și mai “ruptă” decât celelalte, însă în timpul pregătirilor s-au întâmplat multe… așa că, abia așteptăm să vă uimim și de această dată!
– Lista brandurilor și designerilor participanți este într-adevăr demnă de admirație, după ce criterii îi selectați, ori orice doritor poate participa?!
–  Pentru că suntem Privé suntem atenți la toate detaliile, chiar dacă nu vom fi niciodată perfecți, e frumos să tinzi spre asta. Nu este un secret că Privé Fashion Events nu face apel public nici pentru designeri nici pentru modele. Respectiv, orice participant din proiect este în primul rând onorat să primească o invitație de la noi.
  În proiect sunt selectați și invitați în majoritatea cazurilor designerii care creează ținute “made to measure”, cei care pun mare accent pe calitate înaltă și abordare individualistă.
   Desigur primim pe mail solicitări de la mai multe branduri de a participa în proiect, dar pentru a fi acceptat e obligator să corespundă criteriilor. De altfel, fiecare ediție se deosebește una față de alta, de fiecare dată avem un nou concept, e important ca colecțiile designerilor să se încadreze în cadrul fiecărei ediții. Nu excludem faptul că același brand se pupă bine cu o ediție și nu se încadrează în alta.
  Până la urmă este un show de modă, iar ceea ce văd spectatorii pe podium trebuie să îi fascineze de la prima până la ultima colecție.
–  Fără ezitare pot spune că ”Privé” este un eveniment cotat de fashion și asta pentru că corespunde tuturor criteriilor, până și modelele sunt selectate conform tuturor standardelor.
În această continuitate de idei, vrem să știm cum alegeți fetele și băieții?
Sunt anumite aspecte la care se atrage atenția (spre exemplu o experiență vastă în modeling sau e suficient ca modelul să fie înalt și simpatic)?
 
–  Precum am menționat mai sus, nu facem apel public nici în cazul modelelor și nici nu organizăm vreun casting. Toate modelele sunt invitate personal la fiecare ediție.
Selecția se face în baza următoarelor criterii:
– să corespundă parametrilor unui manechin (înălțime, bust-talie-șolduri, aspect exterior). Punem accent pe proporționalitatea acestora din toate punctele de vedere;
– vechimea în muncă și nivelul profesionist de a defila și cocheta cu camera de filmat. Majoritatea modelelor din proiect sunt în acest domeniu de mai mult de 2 ani. Sunt și excepții, în cadrul show-ului am avut și precedente cu modele care nu au o experiență atât de vastă, dar au talent și o carismă incomparabilă, de zici că au făcut acest job toată viața;
– este binevenit pe lângă parametrii fizici și experiența pe care o are, să aibă și popularitate în spațiul on-line. Evident că nu e obligatoriu, dar e salutabil.
  Cu părere de rău, ne este greu și ar fi riscant pentru noi să colaborăm cu modele pe care nu le cunoaștem în acțiune sau nu au suficientă experiență. În culisele show-ului se lucrează cu o viteză nebună, designerii au cerințe riguroase referitor la modele, iar fiecare secundă folosită incorect în culise poate stagna întregul eveniment. E o responsabilitate enormă față de public și față de toți cei care fac parte din acest proiect. Ce ține de modele-bărbați, aceștia sunt invitați direct de cei care vin cu colecții pentru bărbați.
–  Povestiți-ne câteva curiozități, detalii behind the scenes?
–  Cred că curiozități avem multe, o să încercăm să dezvăluim câteva. Uneori modelele au doar 15-20 secunde ca să îmbrace altă ținută. Fiecare designer vine în ziua show-ului cu 2 sau chiar 4 asistenți ca sa reușească să îmbrace modelele în timp. Pentru fiecare show avem nevoie de minim 3 luni de muncă zilnică. Instalările decorative dar și cele de iluminare ale evenimentului se fac cu minim 2 zile înainte, astfel încât în ziua repetiției avem în față practic 80% din ceea ce vor vedea invitații la show.
 
– În lista digital influencerilor ”Privé Fashion Events” se regăsesc o mulțime de  micro influenceri, asta în contextul în care toată lumea încearcă să lucreze doar cu cei mai faimoși. În ce constă această strategie?  
–  Mai mult de 75% din Privé Digital Influenceri au peste 30K de urmăritori. În proiect participă 35-38 de influenceri, sunt cei care creează content de calitate, dar în același timp toți sunt și foarte diferiți între ei. Tindem ca cei care susțin proiectul nostru să promoveze aceleași valori ca și noi. Invităm nu doar fashion influenceri, ci și lifestyle, travel, family influenceri și nu doar. Valorile pe care le promovăm, trend-urile, dar și conceptul evenimentului merită să ajungă la un auditoriu cu potențial de consum, dar și în scop educativ. În proiectul nostru sunt practic toți cei mai populari  influenceri, dar și care au relevanță cu proiectul.
De altfel, și micro influencerii care colaborează cu noi dau un randament înalt evenimentului, noi nu îi subestimăm.
Sursă foto: www.instagram.com