Toate suntem diferite și avem diverse preferințe în materie de îmbrăcăminte și culori, iar acest lucru inspiră designerii să creeze sezonier cele mai variate produse. Ca să nu te pierzi printre abundența de idei și propuneri vestimentare, te voi ajuta să faci alegerea corectă, făcând referire la noile tendințe ale acestui sezon.

  Deoarece în articolul anterior am vorbit despre berete, acum vom discuta despre paltoane. Pentru a oferi o imagine de ansamblu  clară, voi aduce drept exemplu modele de paltoane  prezentate pe catwalk-ul ”Moldova Fashion Days”.  Așa dar, iată care sunt cele nouă tipuri de paltoane la modă în sezonul rece FW 2018/2019:

– Paltoane în carouri

  Unul dintre cele mai populare și stilate  imprimeuri ale sezonului F/W 2018-2019 sunt carourile. Sunt la modă practic toate tipurile de tartan, fie că vorbim de carourile tip oglencheck, vichy, houndstooth,  black watch sau caledonia.

  Nici în materie de culori nu sunt restricții, așa că  poți purta cu încredere atât carouri în nuanțe neutre cât și tonuri aprinse de galben, roșu sau violet. 

Vistline / Tricon

Vistline

– Paltoane cu două rânduri de nasturi

Vistline / Sekana

Sekana / My Revival

– Paltoane în nuanțe pastelate

Mallena  / L. Storojuc

Lilia Ceaicovschi / Tricon

– Paltoane din fâș

   Paltoanele din fâș și modelele matlasate sunt extrem de comode, fiind varianta perfectă pentru o zi cotidiană. Pentru a obține un outfit trendy și demn de admirație renunță la modelele simpliste în favoarea celor în nuanțe intense de albastru electric, gri metalic sau fucsia.

My Revival

– Paltoane cu broderii

  Paltoanele cu motive florale sunt o veritabilă revelație.  În acest sezon sunt  la moda produsele cu print-uri florale  gigante, inclusiv cele cu broderie efectuată în tehnica goblen.

Laconic

– Paltoane cu croi clasic și trenciurile

Lilia Ceaicovschi

Vistline / Katea Gri

– Paltoane în nuanțe neutre

Loconic  / Georgette

– Paltoane cu gulere din blană

  În pofida faptului ”Intercenter Lux” a fost unicul brand autohton care a propus pe  catwalk-ul ”Moldova Fashion Days” paltoane cu gulere din blană, aceste modele sunt item-uri trendy în acest sezon. Unele dintre cele mai cunoscute case de modă, precum  Blumarine sau Ermanno Scervino  propun în colecțiile FW2019 astfel de modele, decorate cu gulere sofisticate din blană naturală și artificială. 

Intercenter Lux

– Paltoane scurte 

  Paltoanele tip sacou și gecile se regăsesc în topul tendințelor toamnă-iarnă 2018-2019. Stilurile acestora sunt dintre cele mai variate,  de la prototipuri cu influențe masculine și până la variante cu croi asimetric.

Julia Allert / My Revival

După această scurtă analiză nu îți rămâne decât să alegi paltonul care te  reprezintă și îți va pune în evidență individualitatea.

Text: Ylianna Danko

Sursă foto: www.facebook.com