Paltonul reprezintă piesa vestimentară esențială în garderoba destinată sezonului rece. Ca să faci alegerea corectă trebui să identifici ceea ce te reprezintă și-ți definește stilul. Investește inteligent  în modele stilate și versatile, pe care să le poți asorta cu ușurință.  

Ca să-ți micșorez cercul  de căutări, în sugerez câteva sfaturi de stil, drept exemplu propunându-ți 4 modele de paltoane pe care le găsești în magazinul ”My London Shop”!

I. Ne privind la faptul că vara s-a finisat demult, nu e un motiv să renunți la imprimeurile florale. Scapă de prejudecăți și ieși din anonimat, optând pentru paltoane cu croieli simpliste, însă expresive prin culoare și imprimeuri. Ținând cont de gama coloristică bogată, astfel de modele pot fi asortate în zeci de combinații. Acestea se pretează ținutelor de ocazie, dar se pot încadra cu ușurință și în ținutele day by day.

Țin să menționez faptul că paltoanele cu răscroiala rotundă a gâtului, sunt modelele atemporale, fiind purtate atât în zilele mai calde cât și în cele foarte reci. Lipsa gulerului vă oferă posibilitatea de a le completa cu gulere detașabile din blană, o eșarfă, basma sau chiar fulare supradimensionate, totul depinde de modelul și stilul paltonului.

1597

II. Cea mai sigură investiție în garderoba de toamnă este paltonul de culoarea neagră. Acest lucru se datorează faptului că negrul a trecut testul timpului, fiind cea mai universală și practică nuanță. O teorie valabilă pentru orice stil, fie clasic sau biker/rock.

1642

III. Paltoanele într-o nuanță clasică de camel se numără printre modelele iconice, care de-a lungul timpului nu și-au pierdut popularitatea. Asta pentru că sunt extrem de versatile, comode și practice. La fel ca și paltoanele de culoare neagră, cele în tonuri de camel sunt potrivite oricărui stil vestimentar, combinându-se ușor, cu oricare altă culoare. Alege prototipuri realizate din materiale naturale, cum ar fi lâna sau cașmirul. Acestea sunt  mai costisitoare, însă își merită investiția, servindu-ți sezoane la rând.

1681

IV. Fii mereu atentă la detalii, pentru că acestea fac diferența. Alege prototipurile cu croieli sofisticate, modele cu tivuri decorative bine definite, dar și variantele în stil militar cu două rânduri de nasturi sau cele cu sisteme de închidere  neobișnuite. Pentru un look ultra-glam poți alege paltoane cu inserții din piele. Astfel de modele cu certitudine te va face remarcată în mulțime.

Fotograf: Diana Bodnarenco

Outfit: My London Shop

Str. Ștefan cel Mare 69, et. 2

Black Dress: Olga Parubina