Salutare tuturor pasionaților de modă!

În acest început de săptămână vin cu noutăți de la Privé Fashion Events.  Nu vreau să enumăr designerii participanți sau să vă povestesc despre decorul spectaculos, așa cum au făcut-o alte publicații on-line.  Vreau să vă ofer o informație utilă, ce cuprinde  o analiză constructivă a principalelor direcții stilistice, propuse de designerii basarabeni, pentru sezonul SS 2018.

Brandurile autohtone sunt în pas cu moda internațională, ținând cont de toate recomandările titanilor din domeniul fashion, în materie de croieli, imprimeuri  și culori. De acest lucru vă veți convinge doar revizuind cele nouăsprezece imagini, reprezentative, de la show!

Lady in red                                                                                                                                                                             

Cu certitudine, roșul este cea mai înflăcărată și provocatoare declarație de feminitate, așa că nu ezita să ieși din anonimat în această vară, adoptând faimosul look “lady in red”. Dacă nu ești o fire nonconformistă, atunci pledează pentru mici accente de roșu, cum ar fi o geantă shylish sau o pereche de șosete din plasă.                         

Culoarea roșie a predominat în majoritatea colecțiilor, semnate: Top Coat, Osez le style, Haskel, FÓRBELS, Ariadna și Adaline. Iată câteva outfit-uri rafinate, care m-au impresionat !

Culori inspirate din astrologie      

Se știe că moda are diverse surse de inspirație, una dintre care și astrologia. Și așa cum mascota anului 2018 este reprezentată de simbolul câinelui de pământ, la modă sunt toate nuanțele de maro și derivatele acestei culori.          Cunoscând, probabil, acest aspect, brandurile  Top Coat, Șotropa, Osez le style, Haskel, FÓRBELS, Ariadna și  Adaline au propus în colecțiilor lor atât piese vestimentare cât și accesorii în tonuri de camel, galben intens și muștar.    

Detalii decorative și imprimeuri  inspirate din floră                                                                                   

Imprimeurile florale au devenit o tendință atemporală, care nu se va demoda niciodată. Acest lucru a fost demonstrat și de invazia de flori de pe podiumul ”Prive Fashion Events„.  Branduri precum: Top Coat, Promesse, March Again, FÓRBELS, Cellin și Ariadna propun atât rochii diafane cu print floral cât și accesorii inclusiv detalii decorative inspirate din floră. Minimalist                                                                                                                                                                        

Stilul minimalist înseamnă eliminarea tuturor ornamentelor opulente și imprimeurilor pestrițe, croiul geometrizat și simplist fiind primordial în conturarea unui produs stilat. Deși simplitatea pare ușor de realizat, obținerea unei compoziții armonioase se dovedește a fi o provocare, pentru mulți designeri. Cu toate astea, creațiile  brandurilor  Șotropa, Promesse și  La Muse au surprins prin precizia tăieturilor și perfecțiunea croielilor.

Influențe romantice                                                                                                                                                         

Trend-urile se schimbă constant,  însă tendința de a fi feminină rămâne  a fi mereu la modă. Stilul romantic, este un mod de ați evidenția senzualitatea  prin stofe diafane, țesături transparente, inclusiv dantelă fină, dar și  detalii decorative precum funde și  volane. Dacă te numeri printre femeile sensibile, visătoare și delicate, atunci creațiile brandurilor Promesse, Malliny, FÓRBELS, Cellin, March Again, Adaline, La Muse și  Ariadna, sunt create în special pentru tine.                                                                        

Imprimeuri grafice și print-uri abstracte     

Fashionistele știu că o haină cu un imprimeu inspirat poate atrage  priviri admirative. Cu ajutorul unui astfel de articol poți crea  asortări cromatice inedite. Deși par a fi sofisticate,  printurile abstracte sunt ușor de asortat, mixându-le în zeci de combinații vestimentare.   

Câteva ținute și accesorii stylish, din această categorie, au fost propuse de brandurile  Promesse, March Again, La Muse, Haskel și Cellin. Costume pijama 

Trend-ul costumelor tip pijama  a cucerit iremediabil toți pasionații de modă din întreaga lume. Datorită versatilității și comodității, piesele vestimentare stil pijama s-au impus ca un must have și în vara acestui an.

Brandurile autohtone La Muse și Cellin au îmbrăţişat rapid această tendinţă, afişând pe podiumul ”Prive Fashion Events”, cele mai cool costume deux pieces, în această stilistică.

Denim                                                                                                                                                                             

În modă sunt  lucruri care îmbătrânesc frumos, lucrurile care rezistă testului timpului și devin exemple vii ale calității absolute.  Printre acestea  se numără și hainele din denim.                                                                               

În pofida faptului că ”Adaline” a fost unicul brand, care a prezentat haine din blug, pe podiumul ”Prive Fashion Event”, acestă tendință rămâne a fi una dintre cele mai reprezentative în sezonul estival.  

Stilul clasic     

Dezbrăcând de artificii cromatice și de ornamente opulente, brandurile Șotropa și Promesse, prezintă  femeia modernă în haine clasice. Un stil etern, potrivit oricărei femei, indiferent de rasă, vârsta sau statut social.

Serenety                                                                                                                                                                             

În lista celor 5 palete de culori, la modă în 2018, desemnate de Institutului Pantone, se regăsește Discretion – paleta ce  cuprinde  2 nuanțe pastelate de Rose Quartz și Serenity. Bleo pastel, este o nuanță ce sugerează liniște, puritate și ordine. Această nuanță plăcută de albastru se regăsește în colecțiile semnate Top Coat, Promesse, March Again, FÓRBELS, Ariadna și  Adaline.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci nu ezita să-l distribui pe pagina ta, ca să-l vadă și prietenele tale !)

Text: Ylianna Danko

Sursă foto: Prive Fashion Events