Pentru un ten plăcut nimic nu este mai bun decât o fantastică călătorie în lumea viselor. Nu în zadar cel ce doarme regulat și bine pare mai tânăr, lucru demonstrat de nenumărate ori și de experți.
Brandul de cosmetică ”Estée Lauder” a realizat un experiment, examinând femei cu vârsta cuprinsă între 30 și 49 de ani. Jumătate din acestea dorm mai puțin de 5 ore pe noapte, iar cealaltă jumătate dorm mai mult de 7 ore. Rezultatul a demonstrat că tenul femeilor din prima grupă a devenit foarte obosit, motiv pentru care arătau mai învârstă cu cel puțin 4 ani decât vârsta lor reală. În schimb femeile ce au dormit bine, au început să arate mult mai bine vizual, arătând cu aproximativ 7 ani mai tinere.
Astfel apare întrebarea: ce se întâmplă în timpul somnului?!
Organismul nostru în timpul somnului produce ”GH” – hormonul creșterii, datorită căruia celulele se reproduc cu un ritm de 8 ori mai mare decât cel diurn. Acest fenomen are loc doar în prima parte a nopții când somnul e profund, iar hormonul care cauzează stresul este pus în pauză. GH-ul stimulează creșterea părului, distrugerea grăsimii și dezvoltarea mușchilor. Iată tot secretul frumuseții, un somn lung și sănătos.
Experții susțin că secretul unui somn bun se ascunde în mască de dormit. Organismul nostru produce melatonină doar în întuneric – hormon cu efect antioxidant. Iar masca de dormit îți poate proteja somnul chiar și în timpul zilei.
Surse foto: www.evz.ro