Chinezii consideră sprâncenele drept una din cele cinci trăsături vitale ale feței și au o perfectă dreptate întrucât nici o față nu poate fi citită cum se cuvine fără a le lua în considerare. Sprâncenele arată tipul afectiv al omului, dar și calitatea relațiilor cu alții, în deosebi cu cei apropiați.

Autorul Ion Secrieru în cartea ”Psihologie Aplicată” ne vorbește despre cele mai des întâlnite forme de sprâncene și caracteristicile persoanei care le deține.

Sursă foto: http://109.162.83.154/

1. Sprâncenele în formă de bumerang.  

Sprâncenele care se ridică spre un vârf central, în loc să fie arcuite, simbolizează independență și putere de voință. Posesorii unor așa sprâncene sunt foarte muncitori și progresează din punct de vedere profesional. Aceste însușiri sunt mult mai pronunțate cu cât unghiul ”V”-ului inversat este mai ascuțit și mai înalt. Acest aspect este numit ”Punctul lui Rebus”, în cinstea artistului care avea asemenea sprâncene.

2. Sprâncenele jos-situate.

Sprâncenele care par să se prăbușească peste ochi, sunt un semn negativ, simbolizând o fire excesiv de prudentă și calculată, de asemenea denotă o minte ezitantă și nesigură. Persoana care deține acest tip de sprâncene este lașă și nu își asumă responsabilități, motiv pentru care rar își atinge obiectivele în viață.

Sursă foto: www.imagineamea.info

3. Sprâncenele drepte.     

Tratează o persoană practică, onestă și lipsită de imaginație. Asemenea persoane preferă să se bazeze pe fapte și au continuitate în muncă. Pot deveni supărăcioși în momentul când li se cere să îndeplinească anumite funcții care nu le plac. Dacă sprâncenele drepte se lărgesc la capete, atunci dezvăluie o persoană severă, hotărâtă, un bun conducător care-și atinge scopurile. Acești oameni de obicei au mulți dușmani din considerente că niciodată nu se opresc până nu depășesc pe cei ce le stau în cale.

4. Sprâncenele îndreptate în sus, față de centrul feței.

Acestea conferă posesorului un aer mefistofelic, care denotă o persoană egoistă și încăpăținată. Acest tip de oameni pot ajunge departe în viață, doar dacă încrederea în sine este argumentată, dar de obicei încăpăținarea lor nu face nimic altceva decât să supere și să înfurie pe cei din jur. Sprâncenele sus-situate denotă o atitudine exaltată, o persoană iresponsabilă și dificilă. 

5. Sprâncenele arcuite în jos la capătul exterior.

Oglindesc o persoană timidă, incapabilă să execute ceva de sine stătător și foarte fricoasă. Aceste persoane sunt complexate și nu au încredere în propriile forțe, motiv pentru care înaintează cu greu în viață.

Sursă foto: http://mauvert.com

6. Sprâncenele groase și stufoase.

Sprâncenele groase caracterizează liderii, persoanele puternice, hotărâte, care înaintează în viață.

Sprâncenele groase și stufoase tratează o persoană irascibilă, agresivă, tulburată și periculoasă. Aceste trăsături devin mai accentuate, dacă perii cresc în direcții diferite. Psihologii susțin că deținătorii sprâncenelor stufoase de obicei sunt criminali, violatori sau asasini.

7. Sprâncenele subțiri.

Denotă lipsă de strălucire și hotărâre. Totuși aceste însușiri nu sunt caracteristice celor cu forma mai proeminentă. Oricum, oamenii cu sprâncene subțiri tind să plutească în derivă prin viață, fără vreun sens sau scop. Cei care reușesc totuși să obțină vreun succes sunt îndrumați sau siliți de cineva mai puternic.

Sursă foto:http://www.cinemagia.ro/

8. Sprâncene ale căror fire cresc în sus.

Simbolizează o persoană curajoasă și decisă, întotdeauna gata să răspundă la o nouă provocare. De obicei își croiesc de sine stătător drumul în viață și rar îi va descuraja piedicile întâlnite. O astfel de persoană se plictisește repede de condițiile unei vieți liniștite, motiv pentru care este permanent în căutarea noilor aventuri și provocări.

9. Sprâncene ale căror fire cresc în jos.

Dezvăluie lipsă de energie și încredere în sine. Oamenii din această categorie pot fi lesne dați la o parte, supărați și descurajați. În consecință ei ocupă frecvent poziții sociale inferioare.

Sursă foto: http://main.stylelist.com/

10. Alte caracteristici.

Dacă sprâncenele sunt mai lungi decât ochii, indică o inteligență deasupra mediei.

Dacă sprâncenele sunt mai scurte decât ochii, drepte și nearcuite denotă o persoană singuratică și dificilă, ale cărei relații cu cei din jur nu sunt tocmai cele mai amicale. Însă dacă o sprânceană este mai subțire decât alta caracterizează o persoană deșteaptă, norocoasă și foarte comunicabilă.

 

Notă:Trebuie să ținem cont că multe persoane, în special femeile își pensează sprâncenele, ceea ce le schimbă forma și structura lor naturală. Astfel, sprâncenele modificate nu schimbă eul interior al purtătorului ci furnizează date incorecte celor din jur despre sine.

Orice informație de pe www.ydanko.com poate fi preluată doar cu permisiunea scrisă a Y. Danko. Adresați request-ul:danko.ylianna@mail.ru

Text:Ylianna Danko